Gammal och ung

Den andra delen i fotoutmaningen.
 
Gammal och ung.
 
 
 
 
 
Min älskade farmor och farfar. Dem är ju inte gamla gamla. Men i förhållande till mig så är ju jag yngre. Alltså. Gammal och ung.
Sedan är man ju så gammal som man gör sig. 
 
 
 

Hjort är hjort

 
 
 
Den första foto-utmaningen blir: Dagens hjort!
 
Denna fina hjort köpte jag för några veckor sedan när jag var på en inredningsinspirationskväll. Den är från Zelected by Houze.. Jag föll pladask för den! Tror det har med den silvriga färgen att göra samt att den är lite sådär triumferande. Fin hur som helst och idag fick den sin plats på väggen vid bla Mollymagen.
Egentligen tror jag den ska "fungera" som smyckeshängare. Men jag har lärt mig att smycken inte ska hänga och denna är fin som den är!
 
 
 
 

När det är dags att rycka upp sig lite

 
Jag tänkte för att jag ska fördriva lite tid på kanske det bästa sättet jag vet. Att fota. Så jag tyckte det var lämpligt med en liten fotoutmaning. Jag hoppas jag kan fylla 31 dagar här framöver på bloggen med denna utmaning. 
Jag tyckte det lät som en jättebra idé!
 
 
 
Annars är idag en dag med mycket inspiration. Känner mig lätt inombords och vill egentligen göra tusen saker samtidigt. Igår var en sån ruskig och långtråkig dag så jag började ta mig ann lite stickningsprojekt igen. Jag satt och skissade en massa. Jag pimpade tändssticksaskar osv osv. Så idag när solen skiner så blir man liksom ännu mer sporrad att dona med såna där små pysselgrejer
 
 
 
Hej hej!
 

Grillat i skogen

         
 
 
 
 
Idag ringde faster Anna och frågade om vi var sugna på lite grillning i skogen. Självklart var vi det. Så vi styrde kosan mot lövskogen. Så himla mysigt. Så fort solen försvann bakom trädtopparna så blev det riktigt kallt. Men det hör liksom oxå till när man är ute såhär års.
Tack för en mysig eftermiddag!
 
 
Nu är vi i vanlig ordning soffpotatisar. Mina ljumskar vill inte som jag och besvärar mig med att göra ont. Så jag har inte något annat val än att försöka hitta sköna ställningar i mjuka soffan. Ikväll ska vi äta rester från helgen och bara vara. Kolla film och mysa. Precis så som söndagaskvällar ska vara!
 
Annars har helgen bjudit på trevlig fredagsmiddag här hemma med Emil&Pernilla samt deras underbart gulliga lille Milton. E & P gick i samma föräldragrupp som oss när vi väntade Molly. Molly lilla loppan var ju planerad att komma den 10/1-2012 och lille Milton föddes 13/1-2012 så dem hade blivit väldigt jämngamla. 
Det var så härligt att se den stora lilla killen krypa runt här hemma. Väldens coolaste bebis kom vi fram till under kvällen=) 
 
 
Igår blev det en liten loppisrunda med Mette, sminkning av svägerskan som skulle iväg på kalasigheter. Resten av lördagen fick gå i lugnets takt.
 
 
 
 
Så. Så var det måndag imorgon igen. Dem här helgerna går i allafall i hejdundrande fart!
 
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När man man känner livet i sig

 
 
Djupa tankar en solig lördagsmorgon kan tyckas. Men vissa dagar nu på sistone så märker jag hur lätt jag sjunker ner i mig själv, blir en aning svart och trist i mina tankar. Tänker mer på sorgen än på glädjen. Och så måste det få vara vissa dagar. Men jag vill så gärna sträva efter att gå åt det hållet där lyckan och glädjen finns. jag vill inte trilla ner i dessa småhål som ständigt då och då dyker upp nedanför mina fötter. Jag har en sjuhelvetes teknik för att ta mig upp ifrån dem. Men väl där så är det inget skoj.
 
 
 
Många omkring tänker nog att snart så är Ida och Martins lycka här. Snart kommer han. Det är bara några veckor kvar sen så har dem sitt lilla knyte att få älska och ro om. Då kommer allt kännas så mycket bättre och livet kommer ta en annan form och sorgen kommer bli på ett annat vis.
Och jag lovar, så tänker vi oxå. Vi längtar. Förbereder oss. Drömmer. Älskar den "lilla"magen som om den redan vore en av dem vackraste och finaste människorna på jorden. 
Men.
 
 
Jag är i v.32 nu. Bara sex veckor kvar. Till den tiden då Molly dog i min mage...Nästa vecka är det bara fem veckor. Osv osv. Jag kan inte putta undan dem här negativa och realistiska tankarna som kommer närmare och närmare. ju närmare Luddes födsel kommer, desto närmare blir även Mollys död.
Självklart ska inte Ludde dö i min mage. 
Men hans syster gjorde det. Helt utan förvarning. Helt utan någon som helst chans till att rädda henne. Hon försvann ifrån oss och vi fick aldrig chansen att uppleva denna söta lilla flicka.
 
 
Och nu är vi snart där igen. Till att föda ett barn. Den här gången ett levande, skrikande barn. Hoppas, tror och tänker att det kommer bli så iallafall. Han ska få leva för dem båda två. Vilket han redan gör i min mage. Han lever faktiskt. Han är livet i mig! Utan honom vet jag inte vad jag skulle ta mig till vissa dagar, då dessa gropar slukar mig som underjordiska svarta hål.
 
Så idag. Denna ljuvligt frostiga lördag. Så ska jag minsann leva och njuta av det liv som finns både i mig. Och runt omkring mig. För det är ju så det ska vara. Eller hur=)
 
 
 
Stor kram till er!
 
 
 
 
 
 

Sovmorgon

 
Här hemma blev det är riktig sovmorgon idag. Vakna till när Martin stack iväg strax efter 7. Och kände väl då ingen som helst lockelse att kliva upp. Så vi låg kvar. Jag och Puzzel
 
Nu är jag vaken och igång.
Ja vaken har jag varit ett bra tag men det är en sån dag då det tar lång tid att vakna. Det regnar ute och är sådär urrigt. Så vi kan kanske skylla min seghet på vädret.
 
Ne nu ska vi mysa vidare här hemma. Tror minsann det är dags att stryka. Alltid. Så nu får något underhållade radioprogram hålla oss sällskap medan jag tar högsta hugg i min vän strykjärnet!
 
 
Kram
 
 

När ett lapptäcke blir till

 
 
Igår tog vi oss ann att göra ett lapptäcke till Luddis! Jag har länge funderat och varit sugen men varken hittat inspirationen eller dem rätta tygerna. Men efter lite samplande och lite rotande i lådor här hemma så hittade jag den rätta kombinationen på tygerna! 
Vi satte igång att klippa, sy och stryka. Te och kaka var tvunget att ha vid sidan om när man jobbade så hårt som vi!
Sedan var det dags för mönsterpassningen och det var som att lägga ett svårt puzzel. 
Men till slut fick vi ihop det och täcket blev klart!
 
 
 
 
Lapptäcket är sytt som ett påslakan för att vi lätt ska kunna tvätta det. Samt välja om vi vill ha en tunnare filt i eller ett tjockare täcke. Tänk att lilla Ludde kommer ha det och när han blir större ska jag förklara att jag och bästa tant Patricia gjorde detta till honom när han låg i magen! Och om allt går som jag vill så kommer Luddes småsyskon få ärva detta så småningom...=)
 
 
 
 
Nu är det tyvärr dags att köra Patricia till tåget och henens besök är över för denna gång.. Det har varit en otroligt mysig vecka när hon varit här. Vi har verkligen hunnit umgås och bara vara samt hittat på en hel del mysiga saker. Men det vi tröstar oss med så är att det inte så lång tid kvar tills hon får en andledning och komma ner hit igen! Förhoppningsvis är den anledningen min son ankomst här hemma. 
Längtar i dubbel bemärkelse!
 
 
 
 
 
 
Kram
 

En skön fredags helt enkelt!

Snälla Kajsa som äger Enkla Ting hade egentligen inte öppet sitt café idag. Men för tre superkaffesugna tjejer (Mette hade även hon slut på kaffe imorse..) bryggde hon tre goa koppar och gav oss varsin morotskaksbit! Så himla gulligt och personligt av henne. 
 
I butiken får man så himla mycket inspiration så det är inte klokt!
 
Dagens köp fick bli denna underbara glaskupa!
 
 
 
Nu är det snart fredagsmys och dags för den klassiska fredagsmaten
här hemma; tacos. Vi ska bara vänta in sambon! 
 
 
 

Morgon utan kaffe

 
Idag är det fredag!
 
 
 

Idag har vi ätit en god frukost..men utan kaffe! Vi fick smått panik när vi upptäckte att det var slut. Ingen bil. Ingen lust, ork eller tid att gå till affären fram och tillbaka. Nehepp. Substitutet fick helt enkelt bli ett varsitt stort glas med kall oboy. Det var faktiskt inte fy skam det heller.
 
Nu är det dags att klä på sig för att sedan åka på lite äventyr. Att det inkluderar en mysig fika någonstans behöver jag ju inte hålla hemligt=) Inte heller att det själva äventyret är ut till en av dem mysigaste butikerna/caféerna; Enkla Ting.
 
 
 
 
Kram på er och hoppas ni njuter av eran fredag!

Havets vindar

 
 
 
 
 
 
 
 
Idag kände vi hur den friska luften kallade på oss. Och med frisk luft menar jag havsluft! Så vi tog styrningen in mot Landskrona för att släppa Puzzel lite lös och andas.
Det blåste dock rikligt och var en aningens för kallt för att inte ha vantar på sig. Men annars, så var det superskönt. Efter en vankandes promenad som för en normalgående säkert skulle tagit 7 minuter tog oss nästan en timme. När vi precis nästan skulle hoppa in i bilen igen så ville Puzzel dricka lite från den ena vallgraven. Självklart fick han det. Det gjorde han varje dag förut när vi jobbade inne i stan. Men min lilla vän trillade i vattnet. Kom under med nosen och blev liksom stående still. Jag vet faktiskt inte om han riktigt vet hur man simmar. Men efter en sen reaktion från min sida så drog jag upp den lille kraken. Helt paralyserad och dyngsur va han, säkert iskall med för den delen. Men vid gott mod sprang han till bilen och ingen i världen kunde få honom att återvänta till den hemska plats som just slukat honom. Vallgraven
 
Så väl hemma fick det bli ett varmt bad för lillurven och en varm dusch för big-mama. Iza passade på att städa hela huset och jag somnade gott i soffan efter min dusch. 
 
Nu efter en kopp kaffe så är jag lite pigg igen. Men Puzzel min lilla kompanjon är fortfarande helt tagen...
 
Kram
 

Den som väntar på något gott..

 
 
Ja i helgen blev det som sagt en del piff och fix. Mest i Luddes rum då. Eller fix och fix. Det kändes mest som om vi var inne i hans rum och försökte föreställa oss livet med honom. När han väl ligger här i sängen... När vi sitter i fotöljen i hans rum och läser gonatt sagor till honom osv osv. 
 
Den som väntar på något gott....
 
 
 
Idag väntar jag på något riktigt fint! Det är nämligen så att min bästa Patricia kommer hit idag!!! Gissa om jag är glad. Hon ska vara här på obestämd tid och vi ska bara mysa och umgås hela den tiden. 
Åh så gott det ska bli att få kvalitetstid med henne! Det kom precis i rättan tid kan jag säga.
Imorgon ska hon få följa med in till mödravården och få lyssna på Luddis hjärtaljud<3 
Annars så tror jag att vi kommer försöka att ta det så lugnt som möjligt och bara göra sånt som faller oss in. Det är inte så dumt ibland. Att inte ha alltför mycket planerat. Utan ta dagarna som dem kommer. Både jag och Iza (mest Iza nu för tiden..) är ju riktiga filmtjejer. Så en och en annan film ska vi nog beta av här hemma i soffan! En favoritplats för er som missat det, hihi.
 
Ne, nu blir det liite mer kaffe.
 
Kram

Lördag

Två fredagsglada tjejer igår=)
 
Idag har vi lugna gatan här hemma! Regn och rusk utanför betyder morgonmys med tända ljus och vi väl placerade i soffan. Dricka kaffet länge och krypa till rätta yttligare en gång i favorithörnet under filten. 
Efter en fullspäckad dag igår så känns det klart i min lilla rygg idag.
 
Annars så bjuder lördagen på en hel del pyssel med min bästa pysselkompis. Här ska sys, klippas och klistras, målas osv. Hela matbordet är redan belamrat med en massa pysselgrejer. 
Om resultatet blir bra så kan jag nog våga visa upp det sen.
 
 
Helgen i övrigt består av barnrumsfix. Har så mycket inpiration och lust att det svämmar över i mig. I vanliga fall får jag ju utlopp för dessa infall, men när man har en kropp som säger nej och ett huvud som säger ja. Så kan man bli utmattad bara av det. Men. Jag gör små saker varje dag. Det är ju trots allt inte så lång tid kvar och efter som man är som är så vill man ju ha det mesta klart tills lillkillen kommer. 
Visst hade vi gjort iordning rummet innan Mollys ankomst. Men det var till henne. Nu är detta rum till Ludde och så ska han få det fixat på sitt vis.
 
 
Och visst kan man tycka att det inte så viktigt med att barnrummet ska stå i ordning nu innan. Man har ju all tid sen att dona och fixa. Ludde kommer ju ändå bo hos oss ett bra tag innan det är dags att flytta in i sitt egna rum. 
Men. Att fixa med hans kläder, skötbord, säng, rum osv. Är absolut inte för hans skull. Utan bara för min egen. Jag boar helt enkelt. Och det är yttligare ett sätt för mig att konstatera att vi faktiskt kommer att få ett barn här hemma till slut. Det är ett sätt för mig att få utlopp för mitt hopp om att han kommer bli en del av våra liv i form av en livs levande människa. 
 
Nåväl. 
 
Hoppas ni andra har en lika mysig lördag förmiddagen som mig själv! 
 
 
Kram

Första frosten

 
 
Igår och idag kom den första frosten! Jag älskar när den kommer. Det har jag liksom alltid gjort. Det är ett bevis på att vintern är på väg och att det faktiskt är riktig höst. 
Men det gäller att vara uppe i god tid för att få njuta av den för så fort solens strålar når så smälter den snabbt bort.
 
 
 
Igår hade vi en fantastisk höstdag här i Skåne och det ser ut att bli detsamma idag! Härligt
Det var så varmt och gott att jag stängde av värmen här inne och öppna upp altandörren. Det är inte fy skam för att vara mitten av oktober.
 
På schemat idag står MVC först på listan. Sedan ska jag klura ut någon god förrätt som vi ska ha med oss till familjen Pålsson som vi ska till ikväll. Får se vad det kan tänkas bli. Får kolla lite inspiration på nätet och se om jag hittar något smarrigt till oss.
 
 
Trevlig fredag på er!
 
 
 

Höstkransen och höstkurering

 
Här är min höstkrans på bildbevis efter en önskan från min farmor=)
Det var så himla mysigt att pyssla där i blomsterbutiken!
 
 
 

Idag är det världens ruskväder här i skånebyn. Blåser och regnar. Så idag blir det inte många uteaktiviteter. Vilket passar bra då jag vaknade med halsont i morse, morr... Första gången på hur många år som helst som jag har ont i halsen. Är sällan även förskyld. Så jag blir nästan som en man nu när jag väl känner mig krasslig..haha. Lite så tyck-synd-om-mig-här-nu.
Men jag har ju möjlighet att kurera mig här hemma. Så det är vad dagen får bestå av. Kurering och vara ute så lite som möjligt. 
 
 

Bästa tjejerna!

 
Igår var det som sagt dags för tjejklubbsdag! 2 gånger om året träffas vi och nu var det äntligen dags. Det är 3 tjejer åt gången som håller i det hela och resten av gruppen har ingen som helst aning om hur dagen är upplagd.
Igår blev vi glatt överraskade med att få göra ett blomsterarrangemang och en höstkrans på en supermysig blomsterbutik i Åhus.
 
Drinkpaus
 
 
Vi fick order om att ha leopardmönstrat på oss!
Så Ludde fick bli leopardkulan nr 1 för dagen=)
 
Sedan åkte vi ut till ett av dem vackraste platserna i Sverige! Någonstans mellan Åhus och Kristianstad, långt ut på landet fanns en bastuflotte.
Helt underbart ljuvligt var det där. Jag som inte bastade och badade (!) kunde i timmar bara sitta och njuta av den underbara miljön. Tjejerna tyckte nog jag var en dålig Dj där ute för jag glömde att starta nya låtar hela tiden. Ljudet av tystnad tyckte jag var mycket bättre, hihi. 
 
Ja ni ser.
Bästa tjejerna!
 
 
 
 
Dagen avslutades med en smaskig räkmiddag! 
 
 
 
Tack för en toppendag! Den lever jag på länge länge.
 
 
 
 
 
 

Pyssel

 
Idag har jag pysslat. Jag är en riktig pysseltjej. Men oftast går det i vågor. Jag måste oftast få inspiration från något håll innan jag sätter igång. Idag fick det bli test på en liten sängmobil. Just denna kommer nog hänga ovanför skötbordet nere i tvättstugan. Men nu när man blivit lite varm så kan man ju göra andra roliga projekt. 
Pysselprojekt där jag kan variera min sittställning, från köksbordet till soffan är det bästa. 
 
 
Idag har jag även varit uppe på jobbet och fikat med mina underbara kollegor! Så mysigt att träffa dem alla och stämningen är så god när man kommer upp dit.
 
 
Ikväll blir det fredagsmys med Calle och Caroline! En fullspäckad dag idag med andra ord.
Lika så blir morgondagen så det är tid för bästa tjejklubben! Även om jag säkert kommer vara begränsad under morgondagen ska det ändå bli kul att träffa alla igen. 
Så imorgon ska jag klä mig leopardmönstrat, ha läsglasögon och just nu målar jag naglarna med mina rödaste färg! Order som måste lydas!
 
 
 
 
Trevlig fredagskväll!
 
 

Prata bör man

 
Idag var det dags för kuratorsamtal igen inne på mödravården. Eva som jag träffar är en helt underbar person och hon kan verkligen sätta finger på mina tankar och faktiskt på vem jag är. För varje gång är det aha upplevelse och jag känner verkligen att det är givande och behövande just nu. Att få lite konkret klarhet i alla mina annars snurriga, knäppa, oroliga tankar. 
 
Det här med att gå och prata med en proffsig person är faktiskt inte så dumt. Jag har innan Mollys födelse aldrig känt behovet av att prata. Men så här i efterhand så tror jag att det säkert varit flera gånger i livet som jag hade mått bra av att prata med någon som reder ut en lite där innanför. En männsika som bekräftar att det jag känner är inte onormalt. Eller att det faktiskt är helt ok att vara den man är trots att man kanske inte tycker att man passar in. Exempelvis som när man gick på högstadiet. Det är ju den bästa tiden i ens liv då man egentligen mår som sämst. Kroppen sparkar bakut. Hjärnspökerna gifter sig fint med tonårshormenerna osv. Tänk så bra det hade varit att då fått prata med en vuxen på riktigt. Typ som med skolkuratorn eller liknande. Inte för att man har problem med något speciellt. Utan bara för att reda upp lite där inne i huvudet. 
Så. Jag slår ett slag för samtalsterapeuter, psykologer, betendeterapeuter osv. 
 
 
 
På tala om att prata. Så efter besöket hos Eva åkte jag vidare till min gamla arbetsplats. Min älskade Hudvårdsstuion. Med den mest gräddiga bakelsen jag kunde hitta på konditoriet klev jag in till Veronica och vi fika och pratade i säkert två timmar!. Tog igen lite skulle man kunna säga! Supermysigt och skönt att få komma dit och hälsa på. Sist jag var där så var det kanske ca 2 månader efter vi hade fått Molly och då var allt så himla ångestfyllt och jobbigt. Men idag kändes det helt som vanligt och jag skulle utan problem kunna ställa mig där bakom disken och börja jobba vilken sekund som helst! Det kändes lite som att komma hem=)
 
 
 
Nu blir det vila.
Kram på er!
 
 
 

Oktober

 
 
Välkommen Oktober!
 
 
En månad närmare jul. Den "rosa" månaden. Månaden som bjuder på ännu mer höstmys. Ännu klarare färger ute i naturen. Månaden då tjejklubben kommer att träffas. Några födelsedagar ska betas i Oktober. Jag kommer fortsätta mitt stilla inneliv i soffan, med värmedynan (fick låna av M föräldrar- Guldvärd!) Fortsätta att läsa böcker och fika med goa vänner. Och framför allt så kommer jag fortsätta att längta mig sjuk efter min lilla Ludde. Forsätta räkna ner dagarna. Låt nu denna månad gå snabbt!
 
 
 
När jag var liten och sjuk. Så en dag fick jag följa med mamma till hennes jobb. Jag var kanske 12 år någonting. Mamma jobbade då ute på Stensunds folkhögskola som mat-tant. Jag älskade att följa med henne ut dit. Så vacker slottsmiljö och massor av snälla människor. 
Hur det än var så träffade jag några utbytesstudenter där den dagen. Var av en tjej kom i från USA. Hon var så himla go mot mig. Vi pratade engelska hela förmiddagen och hon tyckte jag var såå duktig. Poängen med att jag berättar detta var att hon hette just Oktober. Jag tyckte det var ett sånt fräckt namn och jag glömmer henne aldrig. Så varje år när denna månad kommer så tänker jag på henne. Oktober.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0