Förberedelserna

Allt sker lite automatiskt. Detta med att förbereda för vad som komma skall. Det handlar inte egentligen så mýcket om själva bebisen. För den behöver "bara" oss föräldrar (typ) , en massa kärlek och mjölk, ja osv.

Ne utan dem här förberedelserna här är att "bygga bo". Fixa iordning här hemma. Fixa så allt har sin plats. Att inte ha för mycket tvätt på hög. Ha så dammfritt som möjligt. Göra så att det är ett fridfullt hem när det väl är dags. För då vill man ju bara fokusera på underverket som kommit.

Ikväll ska Martin installera bilbarnstolen i bilen tex. Bebisväskan är färdigpackad och min gravidjournal ligger i bilen.
I nästa vecka ( om inget har hänt..) så ska jag försöka få lite långkok gjort. Frysa ner och ha i frysen. Så slipper man tänka alldeles för mycket på att laga mat där i början oxå..

Allt detta kan ju låta lite hysteriskt kanske. Det tyckte jag oxå när jag hörde andra prata om sina förberedelser. Men det känns så himla skönt att ha fixat allt detta nu. 


Igår fixade Martin med gästrummet här nere. Så nu är även det redo för att
ta emot familj och vänner när väl Larven har anlänt.
Sängen fick vi av våran egna möbelhandlare Mette=)





Vrålåk


Eftersom ni är så många som undrar hur nya bilen ser ut så lägger jag upp en bild=) En silvrig Saab i bästa kvalitet! Den är superbra med tanke på att det är en kombi och så, hihi. Tyvärr är den ju inte svart, vilket känns konstigt för mig då jag brukat ha svarta bilar innan, men detta ska väl nog  gå bra det med!

Vet att många har frågat oss varför vi köper Saab nu när det är som det är med det varumräket... Men jag vill bara säga att jag kan inte svara på den frågan. Tror det har något med Martins uppväxt att göra. Hihi! Själv hade jag lätt kunnat köpa oss en volvo 142, eller en gammal bubbla i nypolerat skick (helst röd!). För det är det som satt prägeln i min uppväxt=)
Men nu är vi inne på Saablinjen och det är lika bra att fortsätta så tror jag!


Idag är jag ledig. Så skönt! Regn och rusk ute och jag tänkte inte gå ut mer än vad puzzel kräver. Vilket inte är mycket! I morse så stod han på trappen och jag fick dra ner honom med kopplet för att han skulle gå med mig. Efter några meter stannande han och bara tittade på mig som..."är du dum? Tror du jag vill gå längre?..." Men det fick han lov till.

Nu ska jag hoppa in i soffan och lägga mig. Det är ju Rasmus på
luffen på TV4=) Mysigt!

Kram


Julhelgen






















Ja här kom det visst lite bilder ifrån julafton! Det var en riktigt toppenjulafton
med gooood mat, härlig julstämning, tomtar och
en massa massa julklappar!




Dem resterande dagarna på julhelgen har spenderats just så här som Martin och Cloetta demostrear här. Helt ljuvliga lugna dagar har det varit! Nu är det vardag idag igen. Men jag räknar ner nu. Jobbar endast halvdag idag och sedan torsdag och fredag, sen efter det tänkte jag vara ledig ett bra tag=)

Än så länge verkar den lill* bebisen må bra i magen. Men det är ju bara en tidsfråga nu! Imorgon
går vi in i v.38! åhhh, som jag längtar till jag får träffa det lilla knytet!

Vi var dumma nog att testa mellandagsrean igår på Novalund. Tänkte att vi kunde fynda lite bebiskläder och sånt smått till den. Lite hittade vi såklart, men det blev alldeles för tugnt och jobbigt för mig (säkert för Martin oxå) så vi begav oss hemåt. Det var verkligen människor överallt! Trodde väl aldrig att det skulle hända att jag gav upp en shoppingrunda=)

Hoppas eran helg har varit lika bra som min!
Nu blickar vi framåt..snart nytt år!!


Nu är det jul igen!



God jul allesammans! Hoppas ni får en riktigt riktigt fin julafton och
julhelg tillsammans med dem ni tycker om.

Denna julen är för mig den första i mitt liv att fira utan min familj. Martin var med uppe hos oss förra året och i år firar vi här nere i Skåne med familjen Holgersson. Självklart saknar jag min familj så jag blir gråtfärdig och om jag bara kunnat så hade jag skickat ner dem hit så dem oxå kunde vara här nära oss=) Men att få fira med Martins familj känns helt rätt och jag hade inte velat byta ut denna julen med dem mot nåt annat. Ska bli så mysigt att få fira jul med dem och få ta del av Martins jultraditioner.

Idag har vi startat dagen med en riktigt lång julfrukost. Julskinka, med
hemalagad senap. Julgröt med mycket kanel. Kaffe och julklappsöppnig=) 
Sedan kom vännerna Daniel och Linda och överraskde med fina julklapp till oss, så himla gulligt! Efter det var det min tur att åka och ge Mette och Alexander en varsin julkram och en liten klapp.

Nu återstår det att fixa till sig inför den stundande kvällen. Jag skulle verkligen vilja ge mina svullna fötter lite lyster genom att sätta en röd fin färg på tånaglana. Men jag når inte ner..så kanske om jag ska våga be Martin att måla dem åt mig?! Haha. Vi får se=) Men man vill ju känna sig lite extra julfin så här på självaste julafton!

Ta nu hand om varandra!
Stor Julkram



Buslarv


Idag är vi i v 36+5


Älskade lilla larven busade med oss igår. Efter en långsovmorgon igår så gick vi upp för att piffa lite här i hemmet. Ja piffa och piffa, sedvanlig städning skulle jag egentligen säga. Men piffa låter ju roligare. Och vi piffa på. Och jag är så van att hela tiden få en massa kickar och buffar av detta lilla knyte oavsett vad jag gör. Men efter nån timme reagerade jag på att det var hyffsat lugnt där inne i magen. Plus att magen var mycket mjukare än vad jag är van vid.

Jag fick lägga mig på soffan och försöka få kontakt med bebis. Men fick liksom inte direkt något svar..=( Så framåt kvällen så tyckte vi väl att vi kunde ringa sjukvårdsupplysningen för att kolla med dem.  Vilket vi gjorde. Dem hälsade oss välkomna in på förlossning för att dubbelkolla så allt såg bra ut. Så sagt och gjort åkte vi in. Blev uppkopplad så vi fick se bebisens hjärtljud. Som slog så fint!! På ultraljudet syntes en hårig liten larv som va så pigg så. Den gav oss tummen upp! Och forstervatten var där och allt var allmänt bra. Dem kunde inte förklarar varför den hållit sig lugn och varför jag inte känt den innan. Men tyckte att det var bra att vi kom in så dem fick titta på det. Hellre en gång för mycket en en gång för lite menade dem på.

Dem va supermysiga alla där inne på förlossningen och allt gick väldigt snabbt och smidigt. Så nu ser vi fram emot nästa gång vi ska komma dit!

Det är nog minsann en lite skitunge där innen i magen som kommer
busa med sin mamma och pappa mååånga fler ggr än denna!


Julstämning










Här tankas det med julinspiration. Sitter och kollar för fulla muggar på bilder och bloggar. Lyssnar på julmusik och äter lussekatter från svägerskan=) Det är hög tid att komma in i julstämning nu känner jag. Vädret här nere skåne hjälper ju inte till så man får ta till allt som bara går=)

En av alla saker som jag saknar denna jul. Det är att kunna dricka "riktigt" glögg. Jag får ju dricka den helt alkoholfria varianten, och den är inte lika god. Tänk att den lilla procenten av alkohol som är i den vanliga Blossa ska göra så stor skillnad, men så är det..Jag får nöja mig med den underbara glöggdoften som blir när alla ni andra dricker den vanliga glöggen. För dofter är nog så viktigt för att komma in i stämning.

Har precis lyssnat på Husmorsskolan och där pratade dem om dofter, och speciellt juldofter. Mina favoritdofter vid jul är ju självklart hyacintdoften! Men även doften av gran, nybakta pepparkakor, glögg osv är så ljuvligt!

Har ni julstämning än?


Kram på er!


Byrå x 2










Dessa två vackra byråar har vi fått av underbara Mette. Hon fixade dem till oss. Så himla gulligt att tänka på oss. Det var precis vad vi var ute efter! Så nu är dem målade och utställda på sina platser.

Tack bästa vännen<3


Lusselelle..

..11 nätter före jul!



Idag myser jag och djuren inomhus. Regn och rusk är inget för oss. Men massa mys med levande ljus och gott te under filten är precis perfekt. Skönt att även vovven tvekar när han måste ta sin lilla lunchrunda. Snabbt ut och gör det han ska sedan in igen..Helt ok för en vaggande och frusen Ida.

Extra mys är att Martin slutar tidigt idag så snart är vi samlade alla här i soffan och kan ha luciamys tillsammans. Tyvärr vaknade både jag och Martin med halsont och känner oss allmänt kassa. Hoppas det inte blir mer utav det. Får kurera med julgodis från i lördags och mammas lussebullar hon bakade när hon var här förra helgen.

Tips på julstämning: Sveriges radio sänder julsånger dygnet runt P2 klassisk jul och Bjällerklang.
Supermysigt att ha i bakgrunden när man fixar och donar=)

Ha en mysig lucia på er!


Gottis




Bröderna Wald<3


Min lille sambo ler så sött, hihi!


Tyvärr lyckades inte jag och Martin så vidare med våra cakepops igår...tror vi gjrode dem alldeles för stora så dem blev för tunga för pinnen. Men jag ska försöka göra om dem i veckan för dem va ju goda=) Tur att vi delar med oss av varandras julgodis så vi fick med oss något lyckat och riktigt julgodis hem!
Men det är alltid lika mysigt med det där att göra julgodis, så även om det inte gick så bra så hade vi det ju bra=)


Idag har det mest blivit slappt och lugnt. Klart en del tryktvätt har det ju betats av. Men det spelar ingen roll hur mycket man tryker för det fylls ju på hela tiden. Fattar inte hur mycket kläder vi använder egentligen? Två personer och det känns som en 5 mannafamilj nästan. Men men, man får väl skylla sig själv när man måste hålla på att stryka tvätten oxå...


Cloetta vädrade sängkläderna flitigt


Nu blir det fortsättning av mys i soffan!


CAKEPOPS

Cakepops

1 sockerkaka (ca 500 g)
150 g färskost, av philadelphiatyp
300 choklad i valfri smak och färg
Träpinnar

Smula sönder sockerkakan (som ska vara rumstempererad, alltså helt avsvalnad efter ugnen).
Blanda med färskosten och rulla bollar. Låt så i kylen ca 30 minuter.
Smält chocklad så pass att du kan rulla toppen av träpinnarna. Tryck ner pinnarna i kakbollarna och låt stå ett par minuter till i kylen. Det gör man för att pinnen ska sitta fast bättre.
Rulla sedan bollarna i smält choklad och stick ner i en bit frigolit eller oasis. Garnera med strössel. Låt stelna i kylen.




Jag tänkte nog ta mjukpepparkaka
istället för vanlig sockerkaka. Så det blir lite julig smak på det hela=)



Lördagsbrunch!



Hej lördag!
Idag sov vi tills vi vaknade. Inga väckarklockor. Inga måsten att gå upp till. Så ljuvligt. Sedan gick vi upp och åt en riktigt brunch. Läänge och väl satt vi och bara åt och prata, mös till det ordentligt.

Sedan efter det så har vi så smått bröjat packa BB väskan. Läskigt nära börjar det kännas nu. Men vi tänkte att det är lika bra att ha det lite förberett om i fall att=)

Igår var vi hemma hos Martins jobbakompis och fick riktigt god mat. Grillat! Så himla gott!


I veckan så var även Sofie här på en fika med sina godingar Axel och Maja. Axel har verkligen blivit stor nu när Maja kommit. Hon är bara för söt den lilla loppan!
Puzzel njöt av barnens sällskap. Han blev så himla glad när Axel kom. Så härligt med tanke på att han var livrädd för barn för ett år sedan..!


Ikväll är det julgodis som gäller med Martins familj!
Sitter här, lyssnar på julmusik, och ska börja leta recept till några riktigt smarriga julgodisar. Jag fick för länge sedan syn på några chokladbollar på stång. Ska bara hitta receptet igen..! Men jag vet att det var på någon blogg som jag läser iaf. hum...för jag läser ju inte så många bloggar...suck, haha!

Hoppas ni har en förträfflig lördag!






Smakprov





Tänkte jag skulle visa mer av bebisrummet, men det var så mörka bilder som fastnade
när fotade i helgen. Mer kommer!

Idag är en av mina lediga dagar. Jobbar ju halvtid nu vilket känns ljuvligt! Trodde nog jag skulle bli rastlös, men det är jag absolut inte, än. Idag ska jag t ex måla en byrå som jag fått utan Mette som ska stå inne i barnrummet. Och det tar ju sin lilla tid. Man är ju inte så smidig längre så att säga. Men det är så skönt att ha tiden till det och kunna göra det i lugn och ro.

Sedan ikväll är det sista föräldrautbildningsmötet. De tidigare gångerna av varierat sig i utdelning. Första gången handlade det mycket om realtioner och om oss för blivande föräldrar. Det tyckte jag var jätteintressant. För man kände igen sig i så mycket. Andra gången missade vi tyvärr. Då handlade det om förlossning och dem hade fått sett en film på olika typer av förlossningar. Förra gången var det mycket om smärtlindring. Sådär intressant, men nog så viktigt att veta kanske... Och Idag ska det handla om amning och lite sånt för oss "mammor" och sedan om papparollen för "papporna".
Det känns rätt så mysigt att gå på dessa möten. Vi sitter där, dem flesta unga, och första gångsföräldrar. Vi har ingen som helst aning om vad som väntar oss. Vi alla längtar så vi spricker (bokstavlingen). Vissa kanske börjar bli rädda inför förlossningen. Andra är oxå säkert rädda och oroliga för hur livet kommer bli när våra barn väl kommit ut. Men den där skräckinjagande förtjusningen som syns i alla våra ögon är så himla mäktig. Vi ska liksom bli föräldrar. Mammi och pappi!

Idag om 5 veckor är våran lilla pluttis beräknad till. Vi får väl se när den behagar att komma. Igår klämde en kund ( som är sjuksköterska) på min mage. Hon sa att den hade minsann sjunkit och hon trodde verkligen att den skulle komma tidigare(!) Ja, när som helst inprincip.
Den som lever får se=)


Rund och go!





Mamsingen och bästisen





I helgen som var kom min fina Iza. Men jag fick mig en riktigt överraskning redan på natten innan hon kom. För då helt plötsligt står min älskade mamma framför mig mitt i natten! Martin och mamma hade planerat att överraska mig hur länge som helst..och dem lyckades verkligen! Jag blev suuuperglad! Så, torsdag till lördag blev det riktiga tjejdagar. Vi umgicks, fikade, lagade mat, shoppade och mamma bakade till oss=) så himla toppen som det bara kan bli. Sedan fick jag och Patricia några dagar till tillsammans. Och dem fortsatte som föregående. Fika, shoppa, umgås! Tänk så man uppskattar att bara få ha sina närmaste nära för ett litet tag. När jag annars har många av dem långt bort. Denna helg kommer ju jag leva på tills nästa gång vi ses. Vilket inte är allt för länge...känner jag både mamma och Iza rätt så kommer dem komma som ett skott när Larven har anlänt=)







Vi gjorde lite försök till att ta lite bilder..haha. här har du dina blivande,
helt normala, föräldrar Larven=)


Låt tiden gå fort...vi längtar sååååå!

<3


Tack igen mamma och Iza för jättemysiga dagar tillsammans!




RSS 2.0