Låt mig slumra i din famn, det är där jag trivs bäst.

Idag är jag fredagstrött! Sådär skönt trött. Så där slumra-i-soffan-efter-maten-trött. Ändå så har mycket av min tidigare gravidtrötthet försvunnit den senste veckan. Det har varit en pers denna gång. Så här trött var jag inte på långa vägar när jag väntade Molly. Som sagt, det börjar släppa nu. Vilket är skönt. Men lite fredagstrött är jag allt nu. 
 
 
 
Ikväll är det myspys med mamma, Peter och Martin här hemma. Grillen har snart grillat färdigt köttet och ljusen är tända. Sköna plaggen på. Så nu ska vi bara njuta av kvällen och varandras sällskap. Och sen ska jag slumra i soffan!
 
 
 
 
 
Kram

Midsommar

Glad midsommar!


När LÄNGTAN är större än rädslan

Redan från första stund, efter vi hade förlorat Molly, så pratade vi om ett syskon. Längtan efter att få hålla ett livs levande barn i våran famn är så ofantligt stor. Större än rädslan. Att vara så redo som vi var, med knappt 2 veckor kvar till beräknad födelse, går knappt att beskriva. Ni kan ju gissa hur redo vi är nu att bli föräldrar.

Men som med alla barn som bakas i magen så är väntan lång. Kunde jag trycka på en knapp så vi huxflux hamnade i november så skulle jag självklart göra det. Samtidigt ser jag fram emot att lära känna ett till barn i min mage. Njuta av den känslan. För den är UNDERBAR.


Elos IPL+laser dag i Malmö

Idag har varit en riktigt spännande dag! Första dagen på min Elos IPL och Laser utbildning. Jag ska nämligen börja göra laser och IPL behandlingar på jobbet.

Med dessa maskiner kan man jobba för att permanent ta bort hår på hela kroppen. Hår i ansiktet.
Man kan dämpa och reducera ytliga kärl i ansiktet. Även jobba på hudspänsten och ge hudytan ett riktigt lyft!

Så himla spännande! Superkul att få möjligheten att utvecklas inom yrket! Dock är jag helt slut i både huvud och rumpa efter en heldag med massa information. Vi hann även prova att göra behandlingar på varandra. Tyvärr fick inte jag någon behandling själv, eftersom jag är gravid och då får man inte få dessa beh, utan fick nöja mig med att göra på dem andra:)


Sov gott finaste prinsessan

I väntan på en sten så får Molly ha detta änglakors vid sin grav.

Allt var så fint igår. Prästen läste fina ord inne i kyrkan och även vid graven när vi sänkte ner hennes urna.

Det finns ingenting som är rätt med att behöva begrava sitt barn. Det är helt fel. Det var ju hon som skulle begrava oss när vi blivit gamla och färdiga.

Men lilloppan har det fint nu. Sin plats.


När man ska säga ett sista farväl

Vissa dagar är bättre än andra dagar. Vissa dagar känner jag mig ny. Ny styrka finns inom mig och ett hopp har placerat sig inom mig. Mollys syskon.
Men idag är en tung dag. Styrkan är som bortblåst och egentligen ville jag nog inte vakna alls idag.
Idag ska vi begrava vår älskade dotter. Vi ska ge henne sin plats här på jorden. En plats som bara är hennes. Där kommer hennes namn stå inristat. Där kommer hennes födelsedatum att påminna oss om den värsta dagen i våra liv. Idag ska vi sänka ner hennes urna på den platsen hon kommer förena sig med jorden. Den platsen som jag kommer besöka när hon fyller år. När det är påsk. När Mollys syskon har kommit till världen. Dit kommer jag gå för att gråta över att jag förlorade den finaste lilla Molly i världen. Jag kommer gå dit och berätta att jag gift mig med hennes fina pappa. Att hon borde varit med. Jag kommer gå dit och berätta att hon alltid kommer ha en plats i mitt hjärta. Hon är vår förstfödda dotter och att vi aldrig någonsin kommer glömma henne.
Idag är en jobbig dag.
Idag säger vi ett sista förväl till vår lilla skrutta.
En plats vid vattnet.

Det finns en plats, strax till höger om den tredje stjärnan från månen räknat,
där luften är fylld med fladdret av flortunna fjärilsvingar.

Där leker de små änglabarnen tafatt bland molntussarna.
Barfotabarn med brunbrända ben, glittrande ögon, lortiga tår, skrapade
knän och håret på ända.

På en sten sitter en liten flicka och plaskar med tårna i vattnet.
Hon vinkar glatt och säger; "jag möter er här sen!, tar ett skutt ner
från stenen och ansluter de andra änglabarnen.Mitt älskade lilla frö

Du är fröet och jag din mull
Du ligger i mig och gror.
Du är det barn som väntas.
Jag är din mor.

Jord, ge din värme!
Blod, ge din saft!
En okänd makt behöver i idag
allt liv jag haft.

Strömmande varma vågen
känner ingen damm,
vidare vill den skapa,
bryter sig fram.

Därför gör det så levande ont
ini mig nu;
något växer och spränger mig---
kärste, du!


Tackar Molly, Levi och Erik

Lite fler bilder från det nya möblemanget som vi är supernöjda med. Stolarna har vi köpt via Klubbkompis. Och bordet har Martin och Daniel egenhändigt snickrat ihop=)
Igår hade vi fullt hus här hemma. Våra nyfunna vänner Josefin&Björn med deras pojkar var här och Patricia&Roger va även här med sin familj. Dessa ljuvliga människor har vi träffat genom Spädbarnsfondens träffar. Alltså så har även dem förlorat ett barn precis på samma sett som vi förlorade Molly.


Vi grillade och pratade. Åt och drack. Och hade en jättemysig kväll. Det är så speciellt att umgås med människor som man "egentligen" inte känner eller vet så mycket om. Förutom att man förstår varandra till 100 %. Vi visste liksom inte ens hur gamla dem andra var eller vad dem jobbade med innan igår. Men vi har för flera månader sedan gråtit öppet framför varandra. Tröstat varandra och berättat dem innersta känslorna för varandra. Det där andra, om ålder och sånt där har det liksom inte funnits plats för att prata om. Men igår betade vi av lite utav det=)


Så ett stort tack till våra älskade ängla barn för att ni förde oss samman, Molly, Levi och Erik <3
Inviga

Idag äter vi pizzamiddag vid dem nya utemöblerna. Kallt. Men illa tvunget att inviga det enligt Martin:) Men nu kryper jag upp i soffan och hejar på Sverige.

Hoppas ni har en mysig fredagskväll!


Helgen i sin helhet

Lägger upp lite bilder tagna från mobilen som får symbolisera helgen i sin helhet.

Tackar för en välbehövlig helg; Trädgård. Vänner. God mat. Vila. Kärlek. Inspiration. Värme.


När sambon kallar mig för Elisabeth

Martin tycker jag är så himla lik Elisabeth Tarras Walberg när jag har blekt hår och mina glasögon på mig. Härlig komplimang va=)

Visst kan jag se en viss likhet, men det är ju långt ifrån slående!


Eller vad säger ni?

Längtar bort

Idag längtar jag bort. Bort till en annan tid. En tid när livet är lättare. Åh vad jag längtar efter att känna mig så där fjäderlätt. När det bubblar i hela kroppen och man helt plötsligt slås av känslan; lycka. Vid dem tillfällen i livet som jag redan har känt den där totala lyckan har jag mått himla bra. Så. Idag längtar jag till den tid då denna underbara känsla infinner sig.


Ledig dag

Idag har vi firat Sverige, lite ialla fall.


Vi startade dagen med att äta jordgubbar och mjölk! Så underbart gott.
Sedan har vi varit ute i trädgården hela dagen lång och fixat. Martin har klippt stora häcken och jag den lilla. Sedan har jag vunnit över allt detta ogräs. Jag gav mig inte förrän det var borta.Nu kommer jag förmodligen, efter en skön dusch och en
flottig pizza, slumra sött inom ett par minuter i soffan.


Hoppas ni har haft en skön dag!När vilodagen blir städdag

Ja. Den klassiska vilodagen är här. Härliga söndagen. En av dem bästa dagarna på veckan tycker jag. Oftast så har man inte mycket planerat om söndagar utan dem är liksom till för att göra sånt där mysigt på. Jag minns när jag var liten så åkte vi ofta på "söndagstur". Packade in hela familjen i bilen och åkte på upptäcksfärd. Vinter som sommar. Oftast begav det sig ut till havet. Till smultronställen där mamma och pappa hade tillbringat sina yngre dagar tillsammans. Det är en av dem bästa minnerna jag har av min barndom. Dessa turer. Jag minns till och med när lillputten Nicklas (nu 22 år) låg i mammas mage och vi var ute och körde. Och pappa körde sådär tokigt på en grusväg. Svängde och busade. Haha. Mamma trodde nog att ungen skulle komma ut vilket sekund som helst. Jag var sex år då. Och gud som vi skrattade!
Men idag blev inte denna söndag någon vilodag inte. Inte heller tid för några upptäcksfärder. Men stor tid var det att storstäda huset. Så med stånk och stön har jag nu gett mig an uppgiften. Snart klar. Skall bara putsa fönsterna!
Så skönt när det är färdigt!
Nu: Putsa putsa!


KramTårar

Så många tårar jag har fällt för våran lilla Molly som drogs ifrån våra liv innan ens hennes eget fick chans att börja. Dem tårarna går inte att räkna.

Men ikväll gråter jag framför en annan Molly. Ligger här i soffan och snyftar till Let's dance, hihi! Hon är bara för go den lilla bruden. Vilken känslomänniska! Där ligger ju till och med jag i lä med att gråta.

Vem tror ni vinner? Mig spelar det ingen roll. Dem är så fina och duktiga båda två:)

Hoppas ni har en mysig fredagskväll! Själva ligger vi på våra platser i vår älskade soffa:) fredagsmys!


RSS 2.0