Nickepickepö!

Nu är helgen här. Skönt. Veckan har rullat på i ett hiskligt tempo.

Idag har jag vart på montesoriförskolan här i Svalöv. Det var en trevlig upplevelse. Kul att se en förskola med ett annat tankesätt. Det var mycket bra saker som jag för min del kommer att bära med mig till man får egna barn. Mycke vettiga tankar som jag gärna lär mig mer av. Hoppas på att jag får komma och jobba där fler ggr  =)

Ikväll ska vi göra snapps och senap med familjen Holgersson. Det ska bli trevligt! Imorn är det dock lite jobb som gäller för mig, men det varar bara till kl 14 sen får jag hålla helg på riktigt!

image366

Sätter in en bild på min älskade lillebror som har mått dåligt de senaste dagarna. Stackarn har fått åka in till sjukhuset två nätter i rad. Hoppas du kryar på dej en massa nu lillebror, min lilla nickepickepö!


Trevlig fredagskväll!

Vill flytta nu!

Helgen var kanon. Det var en mycket trevlig inflyttningsfest, med jättegod plockmat! Vi blev sugna på att dansa av oss så vi åkte in till h-borg. Det va superkul! Fast man hade skapligt ont i fötterna när vi skulle gå hem. I söndags var det mest en sån mys och ligga i soffan-dag. Det var ruskväder ute så det va perfekt.

Men så plötsligt så hittar jag drömsängen :) Kanon. Vi åker och hämtar den. Älsklingen va kanske inte jätte possitivt intsälld till det, men det slutade lyckligt, sängen blev vår! Vill bara flytta nu!

image365

Igår hade vi den äran att få vara barnvakt åt Thea, och hon sov över. Vi hade en myskväll med lite bus, sen somnade hon i soffan. Så nu på morgonen va jag och lämnade henne på dagis!

Idag är jag halvpigg. Känner att jag lämpar mot en förkylning eller nåt, för när jag vakna tidigt i morse så kändes det inte helt rätt. Men men. Det går väl inte att undvika i dessa tider. Jag träffar ju trots allt en hel del människor om dagarna.

Så idag blir det lugnt, med lite packning och fix här hemma. Min Martin är borta idag till imorgon. Så jag ska sova ensam i denna lägenhet för första gången..hur ska det gå?!

Lila detaljer

 
Efter en mysig frukost hemma hos familjen Hedin så bar det iväg till Väla för lite shopping. Jag, Martin , Alex och Pucken. Det va en mysig dag, trots mycket folk. Nu har vi fixat lite och ska snart göra iordning oss för kvällens bravader. Vi ska till Lilja och Mette på inflyttningsfest! Trevligt trevligt!

Igår var det Idolmys och lite barnpassning. Thea, jag och Martin åt lite god pizzamat här hemma sedan traska vi iväg till Måns och Lousie för att ha lite fredagsmys. Det va jätte trevligt.

image363
Martin och Thea bakade - Vatten och kanel. Gott!

image364





Fixat

Idag har vi vart och hämtat våran "nya" soffa. För oss är den ny iaf. Den är begagnad, men det duger åt oss. Känns bra att ha det fixat:)

Imorn är det fredag. Skönaste dagen på hela veckan! Jobbar hela dagan på salongen och det är ju aldrig fel, sen blir det trevligt mys på kvällen. Lördagen kommer bestå av shopping, lite shopping och massa kalas! Längtar.

Nu har jag precis gjort en mini AnsiktsBehandling på min själv. Man får ju inte glömma bort sig själv mitt i allt. Köpte nya produkter för ett tag sedan, och jag känner redan att det känns bättre.  Skönt när man hittar bra produkter som fungerar på huden.

image360
Här kommer en gammal bild. Ville bara säga stort grattis till Jennie ( i förskott) Jag vet att du fixar det tjejen! En vacker dag ska vi ha våran salong.



Bara vi

Ibland kan jag och min Martin verkligen vara helt knasiga. Vi behöver inte gå in på detaljer, men idag blev vi båda anfodda av att vi sprang runt vardagsrumsbordet. När jag sa till Martin att jag hoppas att vi kommer va lika busiga och ha lika roligt om 20 år så påpeka han att vi måste ha bättre kondis då iaf! Tur att ingen ser oss ibland..hehe!

image359




Jag blev kallad på en andra intervju...





Lås på frysen?

Idag har det mest varit en lugn dag för min del. Va en sväng i Malmö på ett litet ärende. Fick blandade kännslor kring det. Hum?  Vi får se vad framtiden har att ge helt enkelt.

Nu på eftermiddagen har jag julpysslat lite. Jag börjar inse att om jag ska göra det så är det nu, för jag kommer inte ha tid veckorna innan jul. Plus att nu ska ju allt packas ner så det gäller att allt är färdigt när det bär av.
Har precis druckit kaffe och ätit lite av mina & Mettes supergoa kanelbullar. Tyckte jag behövde det för jag klämde mitt lillfinger ordentligt innan. Som om jag inte hade tagit en bulle ändå..?! Hehe.

                                              image358

Jag borde aldrig ha bakat dem där bullarna, för jag kommer hinna äta upp dem innan jag ens får chansen att bjuda på dem...!




Kanelbullens helg

Och sådär, helgen passerade i vanligt fart förbi. En lugn helg med en del pyssel! I fredags så satt jag och Mette och pysslade med pärlor och sånt smått och gott! Blev jättefint. Sedan va vi uppe relativt tidigt (för att vara mig en lördagsmorgon iaf) och begav oss för att inhandla lite indgredienser till vår stora bakdag. Ca 100 kanelbullar, saffranskorpor och lite matbröd blev det vi hann med! Vad duktig man känner sig när man väl är klart med allt, alla påsarna ligger i frysen, förutom två som jag tänkte ha till frukosten nu.

    image357
Nu ska jag in och hoppa på älsklingen, kaffet är oxå klart!


Äntligen fredag!

Denna veckan har för mig varit den mest lugna på mycke länge. Det har vart dåligt med jobb, så jag har verkligen kunnat vila upp mig. Igår blev jag till och med  lite rastlös så jag åkte iväg en sväng till Väla, som är en stor shoppinggaleria som ligger granne med IKEA   =) Jag tänkte väl mest bara fönstershoppa lite...hum...

Jag handlade lite pysselsaker på panduro som sedan sysselsatta mig hela kvällen och förhoppningvis hela förmiddagen idag. Jag är så att när jag väl börjat pyssla med nåt så kan jag inte sluta. Men samtidigt så kommer det inte finnas tid att julpyssla så mycket sen, så det kanske är bra att göra allt nu!

image353
Måla ljus har jag lärt mig av min kära farmor

Jag måste passa på att GRATTA min goa vän Sandra till det nya livet! Hon är värd det bästa!
Lyckans fjäril sätter sig på axeln på den som har tid att vänta!
image354




Skönt med snö?

Just nu är jag mest glad över att snön inte kommit ner hit till skåne. Dem sista dagarna när jag pratat med min familj så har dem mest tyckt att det är besvärligt och krångligt. Dem som många andra hade ju inte hunnit sätta på vinterdäcken än. Så för att citera min mamma så lät det så här.."Det tog 40 minuter för mig att ta mig hem från jobbet, och 30 in till Tystberga...och så har jag en sån himla tandvärk!!!!" Till mammas jobb tar det annars max 15 minuter..så jag kan förstå att det frustrerande. Så jag ska nog be Martin att hjälpa mig att sätta på vinterdäck så snart som möjligt, även om inte snön kommer så lär det ju bli halt ute på vägarna rätt så snart.

image351

image352

Vinterbilder där uppeifrån 



http://agua-corrente.blogspot.com/    Systers blogg <3



Ne nu får det räcka....!

Ja jag kände bara så att nu får det räcka. Igår ringde dem ifrån Ica Maxi och ville anställa mig på kvällar och helger. Hon ville att jag skulle komma dit idag eftermiddag och prata igenom och kolla när jag kunde jobba. Jajjamensan säger Ida utan att verkligen tänka. Min första tänke var ju klart att ett helg jobb skulle sitta fint! Men när man sedan början fundera på hur och när jag ska kunna klämma in de helgjobbet så fick jag verkligheten kastat i ansiktet på mig. Såklart att jag vill ha jobb, men jag har så det räcker om man säger så. Så idag fick jag ta telefonen och berätta att det inte fungerade så bra att jag tog anställning just nu. Hon var tacksam över ärligheten och hon fråga om hon fick spara mina papper till nästa år. Självklart!


Idag har det vart dagis hela dagen. Mys mys!

image350
                                              vi i Izas bil..när den va hel  ;)


Farsdag

Soligt och kallt. Det har till och med snöat lite här nere i skåne. Så länge solen lyser så är jag glad.

Helgen har bara inneburit jobb. Det var ett stressigt schema vi hade, men tiden gick iaf fort då. Igår så firade vi farsdag hemma hos Martins föräldrar. Fick god smörgåstårta. Mums!
Fardag för mig blir konstigt. Man ser överallt "Glöm inte pappa på fardag" osv. Dem man inte känner så väl påminner en om man inte ska glömma och gratta pappa...men det är ju såna här situationer man får vänja sig med helt enkelt. Jag har ju min kära farfar som jag gratta och min svärfar så klart! Det får duga, även om jag helst av allt bara skulle vilja krama om min egen pappa och säga grattis...


Nu till lite roligare saker..

     
Vi invigde den fina mixern som vi fick av Iza! Jätte goda smoothis!



Längtan

image344
Dessa två gjorde min kväll igår. Mys att sitta och läsa lite julinspiration och äta glass :)

Jag älskar julen. Denna jul kommer bli en aning annolunda. Jag har lockat ner hela familjen hit ner till mig och Martin. Det kan blir rörigt och stressigt, men jag vet att det kommer bli mysigt och härligt att få ha familjen här nere. Nu är det min tur att ta hand om dem. Och det känns som en ära.

Annars så har jag jobbat. På underbara Trolleholmsdagis. Det är så fint där, barnen får verkligen njuta av den fina miljön som finns runt om. Gillar verkligen att jobba där.

   
Här är lite nya favoriter på klädfronten. Den vita koftan har jag tittat på länge och nu slog jag till. Helt underbar så den kommer jag verkligen att använda. Vinter som sommar.

I helgen ska jag jobba ute på Ven. Det är mysigt att jobba där ute, trots att man blir en aning isolerad. Men det blir ju verkligen en lugn och stilla jobbhelg för min del. Och det är ju inte fel.




Söndagsfix

¤ Sovmorgon
¤ motionera
¤ fixa lite i hemmet
¤ kalas

Det är min söndag i stort. Super härligt väder ute. Solen värmer jätteskönt.

image343
                                                               Vi <3



Igår var det ett år sedan pappas begravning va. Ett år har gått så fort, men det känns som en evighet. Saknar honom så....

Fredags mys

Idag har jag demat. Det var väldigt lugnt. Nästintill helt dött. Jag fick inte sålt mycket, och så är det så segt. Hoppas det går bättre imorn.

Ikväll är det mys här hemma. Jag lagade en god middag om jag får säga det själv...Sen har vi lite godis, levande ljus och myskläder. En riktigt mysfredag. Passar perfekt för mig.

               image341
                                   Vi ena riktiga nördar. Vi köpte likadana mössor i onsdags! haha!

               image342
                                                 Nya glasbehållare så att ljusen kan flyta!



Soffliggare

I natt hände det yttligare igen. Men den här gången tog vi steget att sova hela natten i soffan. Haha. Så idag får man lida av stel nacke och en aning värk i svanken. Men det är ju bara så mysigt att få somna i soffan. Det kan inte hjälpas!

Idag är jag ledig. Ska städa lite här hemma inför helgen. Tycker det är skönt att ha det fixat så man slipper hålla på när man är ledig tillsammans. Sen ska jag in till salongen och få lite solspray. Så man inte känner sig så blek.

Ikväll ska jag på mingelkväll hos Kraft Cosmetics i Malmö. Jag och Anki. Det ska bli trevligt. Träffa lite folk, se lite nyheter. Kanske få en och en annan present.... 


                                              image340



Var inte rädd för motgångar- Kom ihåg att det är i motvind som en drake stiger.

Jag fick inte jobbet i Eslöv  :( Tråkigt. Skulle ha trivts. Men så är det, är säkert någon mening med det. Anledning sa dem va att jag inte hade så mycket arbetsliverfarenhet för att driva ett SPA. Kan jag ju faktiskt hålla med om. Så så är det med det.


RSS 2.0