Luddeliten och drömbordet

 
 
 
Såklart. Först lite bilder på Ludvig i vanlig ordning. Här har ni en liten kille som ofta är jättevarm. Svettig rent av. När han kör sina kvällspass och sprattlar som mest så blir han helt genomsvettig lillen! Då är det inget annat än att slänga av pyjamasen igen och låta honom luftas lite. Igår somnade han gott i bara blöjan. Och finns det något gosigare än en nakenfis till bebis? Jag kan inte sluta på pussa på honom.
Så mjuk och go som han är är!
 
 
 
Och här har vi det!
Köksbordet som egentligen bara var tänkt som ett halvmånebord till mig och ett till svägerskan. Men herregud så fint det var tillsammans. Så nej, här kom snålgöte in och jag behöll båda delarna så vi fick ett nytt köksbord!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fler dagar att berätta om

 
 
 
 
För några veckor sedan hade jag och Mette ett inredningsparty med
massor av finfina saker! Vi bjöd på fika och gästerna shoppade. 
 
 
 

Dagar att berätta om

Tina och Mia! Salongens ägare och kvällens huvudpersoner.
 
Mingelkompisar
 
Mias sambo Nicke och pappa Martin
 
Mycket och väldigt god mat
 
 
Ett utav Mias fina behandlingsrum
 
 
 
Så. I torsdags var det dags för Nyhamns salong i Landskrona att ha invigningsfest! Massor av folk strömmade in för att gratta och ge lyckönskningar. Vilket jobb Mia och Tina har gjort! Salongen är jättefin och dem har verkligen satt sin touch på den. 
 
Tjejerna är nytänkande och vill gärna arbeta miljömedvetet och tänket tycker jag är lite "outside the box" så att säga. Här kan man göra allt från att fixa brynen, vaxa sig, få skön massage till att förhindra förtidigt åldrande med superansiktsbehandlingar och fixa frissan med allt vad det innebär!
 
Jag tror på dessa två tjejer och har redan bokat tid hos dem på tisdag! =)
 
 
 
Tack för en trevlig kväll fina tjejer!!
 
 
 
 
 
 
 

Lika

Lite lika är vi nog, jag och Luddeliten! ❤


Kusinhäng

 
 
Igår blev vi så glada när vi fick hämta hem Luddes kusiner från skola och dagis! Det är verkligen en förmån att ha nära till Martins familj. Ludvig lyser upp när han ser sina fina kusiner. 
 
 
 
 
 

Älskade ungar

 
Älskade Hilma. 
 
 
...och min lille plutt!
 
 
 
Idag har vi fått träffa våra bästistar. Hilma pratar och snackar som bara den. Ludvig tittar och lyssnar, men ger inte mycket till svar, ett leende då och då. Alltså dessa underbara ungarna gör min dag. 
Jag och Mette filosoferar om hur resten av livet med dessa två kommer bli. Hur dem kommer känna varandra som syskon. Älska varandra, men ändå bråka så det skriker om det. 
Tryggheten dem kommer ha hos varandra på dagis, i skolan. En vän som alltid finns där. En vän som dem har växt upp med. Som dem känner innan och utan. Hur dem förhoppningsvis kommer stå upp för varandra. Hjälpa varandra. Men också hur dem kommer vara såå trötta på varandra att dem aldrig mer vill ses..haha.
 
Pluttungar!

Till Salu

 
 
 
Ja nu är det dags att sälja vårt älskade köksbord som jag köpte för 3 år sedan. Det har både varit vitt och svart men jag gillar det mest i den svarta färgen.
 
Om någon är intresserad så hör av er!
600 kr ska vi har för det=)
 
 

Måndag i solen

 
 
Igår hängde jag och Ludvig ute en hel del.
Eftermiddagen bjöd på underbart varm sol och vi packade ut alla våra nödvändigheter och var ute. Börjar bli en aning trött på att bara vara inomhus nu. Våren är så välkommen och det gäller att ta varje tillfälle man kan att njuta av den. För huxflux så är det sommar och våren har svischat förbi.
 
Och istället för att hela tiden titta på bamse och hans vänner så fick Ludde äntligen få se hur den "verkliga" världen ser ut för en stund. 
 
 
 
 
Ha en fin tisdag på er!
 

Vårig helg

 
 
 
I helgen har vi bland annat morgonmyst i soffan!
Det gör vi ju varje dag men nu var ju Martin även med. 
 
Vi har satt upp persienner i sovrummet vilket har resulterat i att Ludvig inte vaknar när solen går upp och tror att han ska vara vaken och pigg då, runt 05.30.
Så nu med mörker i sovrummet så sover han längre och mamman och pappan
blir pigga och glada föräldrar! 
 
Dock har det ju klart resulterat i att han är vaken lite längre på kvällarna, men det är ju bara bra för då hinner Martin också träffa honom när han kommer hem sent från jobbet!
 
 
Luddeliten börjar bli en riktig liten charmknutte! Världens goaste lilla kille som allt som oftast bjuder på ett leende. Ibland fattar jag inte att han är min son. Denna vackra lilla knodd. Är han verkligen vår?!
 
 
I helgen har vi även blivit bjudna på god mat och gott vin. Att äta middag nu för tiden (..och jag kan bara tänka mig hur det blir snart, än så längre ligger ju Ludvig där man lägger honom..) är inte som förr. Mitt i allt så är det dags för mat. Eller så är det en trött liten kille som absolut inte vill ligga på golvet utan vill sitta och gosa i pappas eller mammas knä.
Hur som haver. Vi fick en otroligt god fin middag av våra underbara vänner. Martin fixade med efterätten som kanske blev lite väl nyttig för hans del. Fruktsallad bjöds det på, med det hade nog önskats vara chockladpudding och marrängsvisch!
Nya tider nu.
 
I går var vi ute nästan hela dagen. Så underbart skönt det var. Frisk luft och sol kan man inte få för mycket av. Ludde både åt, sov och var vaken ute i det härliga vädret. 
 
Och medan vi satt där ute på trädäcket, jag och Martin. Han matade en halvsovande bebis och jag skurade utemöblerna. Så tittade vi på varandra...."Vi har det allt bra". Tänk så bra vi har det. Just i stunden så var det nästan för bra för att kunna ta in.
 
Vi är friska.
Ludvig är hos oss och ger oss mer kärlek än vad vi kunnat föreställa. Vi har ett fint hus, en trädgård. Tre hårbollar.
Underbara familjer som ställer upp för oss i vått och torrt.
Älskade vänner.
 
Tänk att det inte alls krävs mycket för att man ska känna
den där vågen av tacksamhet komma sköljande över en. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saknaden

 
 
 
 
Underbara vänner.
Amalia har vuxit till sig och blivit den mest underbara lilla flicka. Önskar för hela mitt hjärta att det inte var så många mil mellan oss. Det är priset man får ta när man hittar kärleken långt bort. 
 
Efter att ha varit uppe hos alla mina nära i förra veckan så känns saknaden ännu större nu. Sedan Ludvig kom så har faktiskt saknaden bara blivit mer påtagligare. Men livet är ju inte enkelt. Det är det ingen som har sagt att det ska vara. Så nu väntar vi in maj då dem flesta kommer hit ner för att fira Ludvigs ankomst!
Måtte tiden gå fort=)
 
 
 

Solljus

 
 
 
Något jag saknar med vårat sovrum här hemma är solljuset. Jag vet att många använder sig av persienner och annat för att hålla sovrummet så mörkt osm möjligt. Men det absolut bästa jag vet är att vakna till solens strålar. Helst rakt i ansiktet. Knäpp va. Men i mitt rum när jag var liten så låg morgonsolen alltid på och jag vaknade det varma sköna ljuset varje solig morgon.
 
Hemma hos mamma fick vi sova i deras sovrum. Och där sipprrar solen igenom skogen utanför och rätt in i rummet. Jag fick dem här barndomskänslorna tillbaka.
 
Ludvig verkade gilla detta med. 
Han sov gott i allfall och vaknade med ett leende.
 
 
 

Hundskrälle

 
Alltså denna lilla hårboll. Nu var han så lurvig så det var inte klokt. Så idag fick husse ta ett ordentligt ryck att klippa ner honom. Och sen ska han badas och klorna ska klippas. 
 
Så fin han blir när han väl är färdig!
 
 

Påsken i bilder

Vi hälsade på vår älskade Molly på långfredagen.
 Påskägg till den lille. Ja vi stora barn fick också en massa ägg. så nu har jag gått upp alla gravidkilon igen. Typiskt...
 
..och all denna underbart goda mat.
 
...och sjukt god pärontårta.
 
 
 
 
En del Långprommisar blev det även. Vi fick strålande sol och klarblå himmel hela veckan!
 
Vi fyllde på med energi! 
 
Moster är rolig hon. Och hon har roligt!
 
Morbror Nicklas är nog rätt så stolt tror jag!
 
Mat!
 
Vi strosade i Trosa ett flertal gånger. 
Och fika fick vi hos farmor och far
 
Vi fick träffade även denna lilla skönhet!
Världens sötaste Amalia.
 
Hon var så duktig med Ludde!
Alexander fyllde år och hans blivnade var så duktig och gjorde tapas till oss!
Mums!!
 
 
 
 
 
 
Vi åkte upp till familjen för att fira påsk med dem på påskafton. Vi åkte tåg denna gång och det gick verkligen bra! Det gick jättebra för Ludvig på resan och det var skönt att kunna ta upp honom och ge honom mat osv utan att behöva stanna.
 
Vi har hunnit med att träffa familjen i lugn och ro och även vännerna. Denna gången stannande vi en hel vecka. Och jag tänkte att nu hinner vi ju mer än bara på en helg. Men det har ändå varit mycket på schemat.
Önskar vi kunde stannat en vecka till!
 
Nu är vi hemma och det är dags för lite kalas ikväll!
 
 
 

Levi

Idag var Levis föräldrar Josefin och Björn på tv och berättade om hur dem förlorade honom när han låg i magen.

Detta kan inte uppmärksammas för mycket! Det är allt för många små bebisar som dör innan dem ens fått komma till livet. En av tre barn som dör i magen kan räddas. Levi var en av dem.

Josefin och Björns historia om hur dem kände att någonting var galet men att det aldrig riktigt togs på allvar är hemskt.

Självklart är det bäst för barnet att vara inne i mammans mage så länge som möjligt. Men om man kan rädda livet på barnet, så tycker jag det är läkarnas rätt att se till att ta ut barnet för att fortsätta vårda det utanför magen.

Det är så viktigt att informera blivande mammor och pappor om förändrade fosterrörlser. Hellre åka in en gång för mycket än en gång för lite. Be om att få ett extra ultraljud om man är minsta orolig.


Fyra månader med Luddeliten

Idag blir vår älskade skatt fyra månader. Jag är så upp över öronen förälskad i honom. Det blir bara roligare och roligare att följa honom i hans utveckling. Mycket börjar hända med den lilla bebisen! Och som förälder så är minsta lilla ny sak den största och viktigaste i hela världen. Som att han nu börjar fånga sina små fötter med händerna! Det känns ju större än att ta studenten... typ, hihi.

Dagen kommer att spenderas med en av dem bästa och finaste människor jag vet. Tant Patricia ❤


RSS 2.0