Tankad med härlig energi

 
 
F.r.e.d.a.g.s känslorna är på plats idag!
 
 
Dagen har tillbringats dels på mödravården där lilltuffe har fått mätas och kontrollerats yttligare en gång. Han väger nu 1170 g och är precis så stor som han ska vara. Varken mer eller mindre. Även idag visade han sig från sin vildaste sida och det var svårt för barnmorskan att få fram vissa mått! Gissa om jag blir varm i mammahjärtat när han  busar på på det där viset! 
 
 
Sedan fortsatte eftrmiddagen med fika här hemma med bästa Mia. Kaffe och snicksnack om allt mellan himmel och jord! Sedan fick vi för oss att ta en tur till Ikea. Jag har dragit mig för att åka dit för jag vet att jag inte skulle orka från parkeringen till själva varuhuset utan att få ont. Men Ikea har ju lösningarna på allt. Och dem lånar snällt ut rullstolar. Så Mia drog runt mig där i rullen och jag hamnade direkt 26 år tillbaka i tiden och det kändes som att jag var ett barn närmare än att jag ska få ett! 
 
Ikväll lagas det "falsk anka" med potatis och primörer till. Kokar äppelmos och plommonkräm samtidigt! Hela huset luktar sådär husligt! Ljusen är såklart tända=)
 
Hej så länge!
 
 

Tacksam för att allt var bra!

När oron och osäkerheten över sin tillit till kroppen tar övertag blir man liten. Liten och svag. Ledsen och förtvivlad över att jag inte längre har kontrollen över saker och ting...
 
I tisdags kväll tappade jag kontrollen över min kropp återigen. Jag miste tron om att allt stod rätt till med bebisen. Känslan av den hemska oron som jag trilskas med varje dag tog överhand. Jag tvivlade så starkt på att det jag kände var normalt och jag tyckte även att jag kände saker och ting annolunda. 
Jag har en hel annan graviditet att jämföra med. Och självklart så jämför jag känslan med att ha ett dött barn i magen hela tiden. Va det så här det kändes den dagen Molly dog? Började sparkarna att avta? Är det så jag känner nu? Det känns extremt hårt, är fostervattnet på väg att ta slut? Precis som med Molly
Jag vill absolut inte sätta er in i mitt huvud och dem tankarna jag har. Men dessa är några av dem.
 
 
Så vi åkte in. Till förlossningen. Vi var mer än välkomna och det var inget snack om saken. Självklart skulle vi åka in om vi var oroliga.
Luddes CTG kurva var superfin. ( Hans hjärtrytm). Han rörde sig fint och livligt. Vi började slappna av. Men jag kunde ändå inte slappna av helt förrän läkaren hade varit inne och gjort ett ultaljud på oss.
Hjärtat slog även där. 
Men..
Läkaren tyckte att jag hade i underkant för lite forstervatten.
Helvete!
 
 
Då var det ju som jag befarade. Något var fel och allt kommer gå åt skogen även denna gången. Jag vägrar förlora ett barn till. Dem får helt enkelt göra något. I värsta fall ta ut honom.
På 10 minuter hade jag redan sett framför mig hur dem förlöser mig och tar ut en lite liten pojke, alldeles för tidigt.
 
 
Jag fick bli inlagd för yttligare kontroller dagen efter och möjlighet att vara uppkopplad hela natten så jag kunde få höra min sons hjärtljud med jämnamellanrum. Och allt såg hela tiden fint ut. Alla var så snälla och förstående. Jag började sakta men säkert lugna mig lite.
 
Igår gjorde dem flödeskontroller. Vilket betyder att dem kollar blodflöde i moderkakan., navelsträngen och i mitt blodomlopp som tillför blod till bebisen. 
Allt såg fint ut!
 
Dem gjorde även (såklart) yttligare fostervattensmängdtest. Nu låg nivån högt. Precis som det ska vara. Lillkillen i magen gjorde uppvisning och visade hur duktig han var på att röra sig och på något vis så tror jag han ville lugna sin mamma och pappa. "Jag mår prima! Ser ni, kolla vad jag kan göra..!"
 
Nu andades jag ut.
 
Förklaringen till att läken kvällen innan hade upplevt fostervattenmängden mindre kunde bero på olika anledningar. Deras maskiner nere på förlossningen är tydligen avsevärt sämre än dem uppe på Ultraljud. Ibland varierar mängden fostervatten beroende på hur mycket bebisen dricker och kissar. Och det var som läkaren sa till oss på tisdagkvällen. Eftersom vi har gått igenom det vi har gjort så valde hon att behålla oss för att ge oss en lugnare natt än vad vi hade haft om vi åkte hem. Så mycket var för att ge oss trygghet.
 
 
Idag känner nog både jag och Martin en viss eftertänksamhet till att vi fick åka in till förlossningen pga av våran oro. Vi har ju 100 % erfarenhet av att allt går åt pipan. Vi gick in i samma dörr som vi sist lämnade som nyblivna föräldrar till ett dött barn. Vi fick ligga i samma undersökningsrum som vi gjorde när dem först undersökte Mollys CTG kurva (som inte fanns). Osv osv....
 
Vi är idag i vecka 28. Och förhoppningsvis är det 10 veckor kvar till vår älskade son ska få komma ut till oss. Och 10 veckor är ju ingenting kan man tycka. Men för mig är det en evighet. 10 långa veckor av denna förbaskade oro. Väntan och osäkerheten. Samtidigt som det är 10 välbehövliga veckor för oss. Vi har fortfarande så mycket att bearbeta. Ludde har många gram och cm att lägga på sig innnan han får komma ut. 
 
 
Men denna händelse fick mig att förstå. Detta året är det värsta, längsta och jobbigaste året jag har upplevt i mitt liv. 
 
Men det kommer bli bättre. Bara inte riktigt än.
Men som den obotliga romantikern jag är så ser jag det ljuva livet i framtiden. Och det är det jag lever för. Jag lever för att jag hoppas på att en dag kommer det bli bra. 
För det kommer det. Punkt slut.
 
Så länge... Ska jag försöka njuta av dem små sakerna i livet här och nu. Små saker som är dem största som finns. Familjen och vännerna. Hösten och levande ljus. Ett varmt hus och god mat i kylen. Ekonomisk trygghet. 
Och just nu- En god kopp te, en hund som värmer mina fötter och den sköna känslan att få skriva av sig här på bloggen. 
 
Kram till er 
 
 

Syskonkärlek

 
 
 
 
 
Idag har jag varit och fikat med Maja och Axel! Och deras föräldrar såklart. Vi passade på att fota barnen lite också. Så roligt. Men såå svårt! Dessa små troll var väldigt snälla men jag förstår om dem tycker att det är tråkigt efter ett tag=)
 
 

Ett år sedan

 
För ett år sedan föddes världens bästa, finaste och älskade lilla Amalia. Anna & Alexander blev föräldrar för första gången. Så glad och stolt jag är över denna lilla skapelse går inte att beskriva. Hon är ett charmtroll utan dess like och sötare liten tjej får man leta efter. Jag önskar så att jag kunda ha möjlighet att träffa både den nyblivna 1 åringen och hennes föräldrar oftare än vad jag gör. 
 
Försökte prata i telefonen med Amalia i eftermiddags. Men hon tyckte mest om knapparna på telefonen, såklart! Men tillslut fick jag ett hej iallafall!
 
Puss på dig finaste lilla gumman!!
 
 
 

Tvätta smått

 
 
I helgen har det tvättats massor av smått! Nu är allt genomtvättat och redo att användas. Jag vet. Det är en stund kvar tills det verkligen ska användas. Men jag måste passa på när tillfälle av ork ges. När jag har inspiration och lust att pyssla och dona lite. Det har kännts helt rätt och fullkomligt supermysigt att ha en massor av småkläder hängandes på torkställningen. Så vill jag alltid ha det. Små strumpor som knappt är lönt att hänga upp, för dem är så små. 
 
 
 

Idag stod det glykosbeslatning på schemat. Och allt såg fint ut! Denna gång var "roligare" än förra året. För idag hade jag med mig min vapendragare och min gravidtjocka vän som sällskap. Tiden gick lite snabbare när man kunde sitta och prata. Efter den mindre goa sockerdrinken och två timmar senare lyxade vi till det med en riktigt frukost på Espressohouse. Efter det var vi båda två helt slut och begav oss hem. Nu kan jag inte göra annat än att vila i eftermiddag. Så så är läget en måndag som idag.
 
 

Vänner och fredagsmys

 
 
 
 
Igår blev det fredagsmys hemma hos Mette och Alex. Egentligen skulle familjen Pålsson också vara med att mysa, men lilla Maja var så dålig så vi får längta efter dem ett litet tag till. Mette var så snäll och kokade ihop ett jättegod måltid, med pasta. bacon, champinjoner, massor med parmesanost och ruccula till oss. Massor med tända ljus. Regnet öste ner utanför. Precis så där som en fredagskväll ska vara! Tänk vilken lyx när man har vänner som lagar mat till en. För bara det är idag ingen enkel match för mig längre. Nu för första gången i mitt liv förstår jag varför pappa alltid satt och lagade mat (han hade ju så himla ont i sin höft att han knappt kunde gå). Jo, för det gör förbenat ont att stå. Så nu för tiden när jag lagar mat så sitter jag där i köket på min lilla pall och fixar. Men får hitta sina sätt. Och ett himla bra sett är ju när vänner då som sagt lagar middag och jag bara får vara trevligt sällskap=)
 
 
 
Ha en mysig lördag!
 

Seg i starten

 
 
 
 
 
Idag vaknar jag väldigt långsamt. Jag dricker kaffet jättelångsamt så det hinner ju svalna flera gånger om. Jag har tassat ut i spöregnet i gummistövlar och morgonrock för att plocka äpplen till fredagsfikat idag. Mer har jag liksom inte hunnit med. Orkat med. För jag vaknar så himla långsamt idag. Tur det är helg så jag kan vila upp mig=)
 
 
 
 
 

En dag på stranden

 
 
 
 
 
 
 
 
Idag startade jag och Puzzel dagen med att åka till stranden. Där kunde han springa fritt och jag kunde i lugn och ro fota lite. Det är inte fel att vara på stranden en härlig höstdag. Inga andra människor. Solen värmer fortfarande gott. Den friska luften piskas in i lungorna. Jag hade nog kunnat stanna där hela dagen om det inte hade varit för att den lille plutten i magen tryckte på så förjordat och magen kurrade =)
 
 
 
När jag väntade Molly så jobbade jag ju i Landskrona och hade Puzzel med mig på jobbet. Så varje lunch gick vi en promenad längs med havet. Det kunde vissa dagar vara den bästa stunden på dagen. Det spelade ingen roll om det var snålblåst i november eller en härlig solig sommardag i juli. Det var alltid lika skönt att få andas in havsluften. 
 
 
 
Nu är vi båda helt slut efter en härlig förmiddag vid havet och en god lunch här hemma. Så nu ska vi inta våra platser och göra det vi är bäst på just nu. Vila.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lugna dagar

 
 
 
Dagarna fylls med rätt så lugna aktiviteter just nu. Mjuka sköna kläder med varma raggisar. Läsa bok. Dricka te och äta delicatobollar. Gosa med djuren. Koka rotfruktssoppa. 
 
Det som är lite jobbigt (faktiskt) är att jag inte kan följa med Puzzel och husse på dem härliga kvällspromenaderna längre. Finns det något skönare att gå en rask powerwalk i den friska, ikväll nästan kalla, luften. Komma in lite rosig om kinderna och bara värma sig i soffan under filten!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När man får änglakontakt

 
 
Det var min allra första gång jag var på seans förra veckan. Helt spontant blev det. Mia mina kära vän tänkte på mig när två andra hoppade av i den tänkta gruppen. Självklart ville både jag och Jennie med.
 
Istället för att sitta samlade i gruppen så fick vi träffa mediumet själv. 
 
 
I ett ljust rum satt en helt vanlig tjej i min egen ålder. Inget flummigt. Bara helt normalt. Nästan.
Hon frågade mig om det var någon som jag skulle vilja ha kontakt med. Ja, min pappa Michael. Hon hon började. Mycket riktigt så får hon kontakt med en man som hon förklarar precis som min pappa. Så många små detaljer som hon inte skulle kunnat gissa sig till. Alltifrån att hon berättade om ett av mina finaste barndomsminnen med pappa till att hon kände hur han mådde i slutet av sin levande tid. Jag ska erkänna att jag var skeptisk mot henne. Och jag gav henne knappt något gensvar på det hon berättade. Min innerstinne darrade jag och hade tusen frågor till pappsen! 
När vi skulle avsluta så ville jag bara fråga en sista fråga. Om hon såg någon vid pappas sida? Jag gav henne namnet Molly....Ja där va en person. En liten liten flicka som han bar i sina armar. Hon strålade ett ljus och hon kände ingen smärta eller ångest med denna lilla Molly som hon beskrev som väldigt lik mig på något vis. 
Pappa hälsade att jag kunde vara lugn. Att dem var tillsammans och hade det bra. Och att det var dags för mig att släppa taget lite... Han tar hand om henne. 
 
 
Mer behöver jag aldrig någonsin få veta. Jag fick svar på allt. Det viktigaste är att dem är tillsammans. Även om det är svårt att tro på detta så väljer jag att göra det. För så lycklig jag var när jag åkte därifrån har jag inte varit på länge! Det kändes som om jag gjort av med massor av tung negativ energi som jag tvingast bära på och jag var fylld med massor av värme istället. Jag kände en sån otrolig frid.
 
Helst av allt önskar jag att jag slapp gå till ett medium över huvudtaget. Att jag slapp gå till en person som kan få kontakt med avlidna för att få "prata" med min pappa och dotter. Men genom denna händelse så blev jag lite lugnare i det jag själv tror på. Att livet inte tar slut bara för att man dör. Utan att livet bara är en liten del av det min själ ska få gå igenom...Resan fortsätter liksom. 
 
 
Idag är det 5 år, 11 månader och 20 dagar sedan min älskade fina pappa lämnade oss. Och 8 månader och 20 dagar sedan min lilla flickas hjärta sluta slå. Jag älskar dem så högt och saknar dem varje minut av mitt liv. Den tomheten som är efter pappa och Molly går inte att beskriva. Men på något vis så finns dem med mig varje dag, varje minut. I mitt hjärta bor dem tryggt.
 
 
Mina änglar.
 
 
 

Höstdag

 
 
 
 
 
Idag kom Thea och Elias med mamma hit för lite fika! Såklart fick det bli äppelpaj. Kommer nog storkna på det till slut, men just nu är det såå gott och med tanke på alla äpplen så får det helt enkelt bli rätt mycket fika på det just nu. 
 
 
 
Det är så där perfekt skönt ute just nu. Även om det är riktiga höstruskiga dagar så är det inte kallt. Kvällarna är härligt friska. Dofterna är ljuvliga och jag riktigt njuter om kvällarna när alla ljusen är tända. Den stora tekoppen står laddad. Jag och Martin kryper upp i soffan och pratar om allt eller ingenting. Trots omständigheterna med en ond kropp så försöker jag njuta så mycket det bara går av den här tiden. 
 
 
 
Kram
 

Kärleken är!

 
Jag har återigen fått lite bloggkärlek av fina Christin! Hon gör mig mållös med hennes beskrivning om min blogg och det glädjer mig att hon gillar och läser mig här på Puttelinas! 
 
Bloggen för mig betyder väldigt mycket. Till en början, 2007, så var det mest en typ av kommunikation mellan mig och min familj, mig och mina nära vänner. Mest för att vi skulle få ta del i varandras vardag i form av text (som är annat än bara ett vanligt Hej-hur-mår-du-medelande.)
Och jag har nog till största del behållt bloggen så. Som ett litet kryp in för mig och mina nära och kära. Men även för bekanta och även helt främmande personer. Jag är glad att jag har bloggen och uttrycka mig i. Där man ibland kan få läsa lite mer av mina innersta tankar. Eller bara få se en bild på min vardag. 
 
 
 
Men så är det ju så att jag läser ju själv en hel del bloggar om dagarna!
Och jag skickar vidare lite bloggkärlek här till bloggar som inspirerar mig. Och jag valde bloggar där jag inte personligen känner personerna bakom. 
 
 
Underbara Claras blogg läser jag dagligen! En riktigt liten lantlolla som mig själv ( i hjärtat) En redig husmor som inspirerar och ibland även provecerar lite. Jag blir glad av hennes blogg. För hon är äkta på något vis!
 
 
Emmas vintage skrivs av en superhärlig tjej som sprider enorm glädje genom hennes blogg! Även i denna storstadstös bor det nog en äkta liten älskar-landet-tjej. Hon har långt ifrån min stil på både kläder och inredning. Men hon inspirerar mig till tusen ändå! 
 
 
 
Att vara någons fru. Emma som även hon heter. En fotogalen tjej som skriver på ett jätteroligt sätt som gör att man förstår att hon är lite lite galen och härlig sådär. En kvinna med många bollar i luften och tror nog inte själv att hon slutar rulla på för hon är alltid i farten. Jätterolig blogg att läsa!
 
 
Hannah Graafs blogg är även det är blogg jag läser dagligen! Hon verkar vara en sån ödmjuk person med en viss känslighet som hon gärna delar med sig av. Fyra söta små barn och en trevlig man verkar hon även ha!
 
Och slutligen har vi House of Philias blogg. Petra som hon heter. Har en urfint hem och är precis i min smak och tycke. Hon fotar fint och man bara gillar att läsa hennes blogg som är en "feel-good-blogg" som hon själv kallar det! Precis sånt man behöver läsa vissa dagar.
 
 
 
Nu fanns det ju vissa regler inom denna bloggkärlek. Men jag ska bara säga att dessa fem kvinnor har så stora bloggar så jag tror att dem får en massa bloggkärlek varje dag=) Men jag tycker verkligen ni ska gå och läsa dem om ni inte redan har gjort det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lillebror slutar aldrig att vara liten- i mina ögon

 
Att Nickelilltroll snart blir 22 år verkar vara omöjligt för min hjärna att ta in. Vi hade en jättemysig helg med bara Nicklas. Det behövdes inte pratas en massa. Fast klart gjorde vi det oxå. Men det viktigaste var att bara få vara tillsammans. Bara det här med att få skratta åt vardagliga saker. Som hur jag fnissade till för mig själv i fredags morse när jag ser och kommer ihåg att även han hyvlar ost precis på samma värdelösa vis som jag. Pulkabacke! Eller hur ofantligt lillebroraktig han är. Ligger inne i rummet och spelar dataspel, kläderna ligger i en hög mitt på golvet. Hans mobil ringer tiotusen gånger i timmen, typ. Hur han sprayar flera liter hårspray i håret osv. Men vi har även gapskrattat åt hur storesysteraktig jag är! När jag konstant frågar honom om han är hungrig. Eller om allt är ok. Eller hur jag "springer" efter honom på perrongen när han skulle åka hem, och Martin frågar var jag ska och svarar bara " ska bara se så han hittar rätt..." men då har han i själva verket redan hoppat på tåget och sitter på sin plats och Martin får släpa med mig tillbaka till bilen.
 
Ne. Min lillebror kommer alltid vara lillebror och liten i mina ögon. Jag kommer alltid känna att jag vill ta hand om honom. Även om det vissa gånger är han som tar hand om mig. 
 
Vi konstaterade att nästa gång han kommer ner hit och hälsar på så är han morbror åt en liten pojke! Han försökte dölja det, men han log med hela ansiktet när vi kom på det=)
 
 
Kram
 
 

Ensam är inte stark

I måndags kom min Jennie hitfarandes från norr. Som ett skott kom hon då hon visste att jag skulle vara hemma och vara sjukskriven. Jag varnade henne för en mycket tråkig och gnällig Ida som sällskap men inte skrämde det henne. Och ingen är ju gladare än jag. 
Vi har varit mjukisklädda. Fikat. Lagat mat. Fikat. Kollat på film. Jennie har städat heeela mitt kök. Och jag är henne evigt tacksam! Vi blev spontaninbjudna på seans, som faktiskt förändrade våra liv. ( det kommer jag berätta mer om i ett annat inlägg) Vi har fortsatt varit tagna av seansen och sedan bara umgåtts och njutit av varandras sällskap.
 
Igår gjorde vi bananmilkshakes med choklad.

 
 
Tack fina Jennie för dem här dagarna! 
 
 
 
 
 

I natt hämtade vi en styck lillebror som även han huxflux satte sig på tåget för att fara ner hit till oss nere i SKåne. Nicklas var med om något mycket hemskt i veckan. Han fick tyvärr bevittna en arbetsplatsolycka då en man blev ihjälkörd av en stor lastare mitt framför ögonen på honom. Usch. Det önskar jag att ingen skulle behöva se. Allt gick mycket fort och händelsen var omöjlig att förhindra. Nicklas har fått jättestöd och hjälp från sitt jobb i form av krishantering och samtal med psykolog. Men han kände att han behövde komma ifrån lite och han är ju alltid välkommen ner hit till oss. Känns skönt i en storasysters hjärta när man kan få ro om sin lillebror när han inte mår bra. Så idag har vi slappat här hemma han och jag och nu ikväll så blir det öl (inte för mig då såklart..) tacomiddag och bilspel. Fredagsmys med andra ord!
 
 
 
 
 
 
Ta hand om varandra!
 
 
 

Hundutställning


Utställningsladdad i duggregnet

Sista borstningen innan det är dags. Fluffig och fin måste man vara.

Redo...

...och stilig!
 

..och här sitter jag. Inte för att det var den skönaste platsen (tyvärr), utan för att jag inte kom upp när jag väl satte mig. Jag fick muta mig själv med godis och smaskig fika så jag klarade mig.
 

Då kör vi!

Dommaren känner och klämmer på Junior

Och så uppställning

Man hinner gosa lite mellan passen
Junoir kom två i hans klass, med därefter blev han inte placerad. Malin hade hoppats på bättre resultat, men var ändå nöjd.
 
 
När Malin väl dragit upp mig ur stolen så gick vi en liten runda för att kolla in alla andra hundar.

 

Och målet var, mina favvisar!  Rhodesian ridgeback.

Så himla fina!

 
 
Efter utställningen åkte vi hem och sov i två timmar. På kvällen blev det tacos och filmmys. Och idag har jag kört Malin till tåget och hon är på väg hem igen.
Tack syster för en mysig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kräftskiva med smaker i särklass


Välkomsdricka!
Syster lagom road över mitt fotograferande

Fint pyntat med både nya och gamla kräftlyktor=)
 

Svenska, saftiga, lagom hårda och supergoda kräftor som svärfar tillrätt! 

Barnen busade ute 

Det bjöds även på goda ostar och vindruvor
 

Och slutligen...den magiska efterrätten som svärmor hade gjort! Åh så god den var!
 
 
Detta var verkligen smaklökarnas afton. Så himla mycket gott på en och samma kväll! Mysigt och trevligt som vanligt var det också. Tack snälla för ännu en mysig kräftskiva=)
 
 
 

En stycke syster med hund på besök

 
 
Min söta lillasyster är här på besök i helgen. Såklart vill hon umgås med mig och Martin . Men ingen resa som inte har en hundutställning med sig. Två flugor i en smäll, som vanligt. Så , imorgon ska jag följa med henne till Sofiero på hundutställning. Kravet var; att jag ska ha den bekvämaste stolen och bästa placeringen för att kunna fota vovvarna så bra som möjligt.
 
Denna gång fick en av Malins hanhundar följa med ner hit. Junior. Världens skelgris. Han och Puzzel går jättefint ihop, trots att det är två hanhundar. När vi fick Puzzel av min syster så gick det till på följande sett: att på vårat gratualtionskort som vi fick när vi fyllde 26 år, så stod det att vi fick en hund av henne! (året innan fick vi Maccis av henne, nertransporterad 50 mil!) Vi fick då välja mellan Puzzel och hennes då lilla valp Junior. Herregud, vi hade ju knappt pratat om att skaffa hund. Men Puzzel som då var två år, lugn, rädd för sin egen skugga, i behöv av massor av egentid och kärlek av sin ägare, kändes som det rätta valet. Idag när man ser hur fin Junior har blivit och vilken mysig hund han är så funderar man lite kring om vi gjorde rätt val. Och självklart gjorde vi det! Vi kunde inte få en bättre hund än vår älskade Pufflet. Men Junior är allt fin han med! Han ska förresten kanske få bli pappa för första gången nu till våren! 
 
Idag ska vi fixa och dona, jag och syster. Vårlöks-shopping och blomstershopping står närmast på schemat. Sedan är det i vanlig ordning dags att förvandla vardagsrummet till hårstudio. Malin ska få sig en ny ton i håret och topparna klippta. Så hon kommer vara extra ljusig inför kvällens stundande kräftskiva!
 
 
Trevlig lördag!
 
 
 
 

Bebismagarna

Här är kompisarna. Pluttis&Luddis! Det skiljer 3 dagar enligt beräkningar på dessa två små liven. Det är så fantastiskt hur saker och ting kan bli. Och att dessa två småttingar kommer få hänga en del när dem väl är ute är ett faktum. Jag är så glad för Mette och Alexanders skull. Och för min skull, att våran Ludde får en kompis att leka, busa och bråka med. Och att jag får en mamma att fika med=) Att min finaste, underbaraste Mette ska bli mamma i samma veva som mig själv. Det var så det var bestämt. Vi sa alltid när Molly låg i magen, att när det är dags för mig och Martin att få vårat andra barn så skulle Alex och Mette försöka tima det. Och så blev det. Bra där vänner.
 
 
 
 
 
 
 
 

Längtan

Idag går vi in i v.25. Tjugofem hela veckor har denna lille skrutten bott i mig. Jag fasade så i början av denna graviditet att tiden och väntan skulle bli enorm. Vi hade blivit "varnade" för att den andra graviditeten efter att man förlorat ett barn skulle kännas så mycket längre och långsammare. Men än så länge tycker jag det har rullat på ok. Det är såklart en hel del andra funderingar och känslor kring denna mage som aldrig någonsin fanns när vi väntade Molly. Men det är klart helt naturligt i våran situation. 
 
Igår kväll när jag hade som värst ont (kvällarna är värst..) Då tårarna inte höll sig tillbaka längre och Martin fick i vanlig ordning trösta mig som ett litet barn som ramlat på cykeln och skrapat upp knäna och man liksom hulkar fram tårarna. Då, fick jag någon sån där inre varm känsla. "Du din lilla fis där inne som får din mamma och må så här. Se nu för helsike till att kom ut hel och levande så jag får chans att berätta för dig att trotts all värk och gråt så hade jag gjort om det 1000 gånger om för din skull" 
 
Jag längtar så mycket så att jag bara av den anledningen kan börja störtböla huxflux. Längtan efter att få snusa på honom kan göra mig smått galen vissa stunder. Jag vill att han ska vara här nu! NU! 
Men... som sagt så går vi in i vecka 25 idag. Luddis eller Ludde (som är hans namn just nu)  väger ca 800 gram och är 27 cm från huvudet till stjärt. Även om vår lilla pojk än så länge verkar vara en lugnare variant än sin storasyster så börjar han röra på sig mer och framför allt tydligare. Han sparkar gärna inåt och neråt så pappa Martin har ibland svårt att känns honom när han rör rundor som mest. 
 
 
Vecka 25 som sagt. Ca 3 månader kvar!
 
 
 

När det lilla gör en så glad

 
 
 
Igår kväll tittade ena svägerskan förbi med en hög av inredningstidningar. Såna som jag älskar. Så himla fin liten gest. Med sån stor betydelse. Det var som om hon visste hur min onsdag skulle räddas. Tror även hon viskade lite extra till vädergudarna och bad om lite kurra-in-sig-under-filten-väder också. 
Idag blåser det så huset knakar. Jag dricker te, läser massor av tidningar, drömmer mig bort, tänder en massor av ljus och rökelse, målar naglarna. Ja lite så som mitt liv är just nu. Jag tar det piano helt enkelt. Och det bästa av allt. Jag har världens bästa sällskap. Djuren såklart. Alla tre är inne och har nog inga planer på att gå ut heller.

Promenad

 
 
Det är så mysigt att gå ut med Puzzel nu för tiden. För vi får alltid sällskap en vår lilla donna Cloetta. Hon springer ikapp. Snackar lite. Och skulle det dyka upp något farligt längs vägen som tex en annan dum grannkatt eller några högljudda barn, ja då springer hon ännu närmre Puzzel och blir liksom lite tuff och mallig sådär. 
 
 
 

Våga släppa lite

 
"Hälften av det du oroar dig för 
händer aldrig.
Resten händer ändå."
 
 
 
 
 

Bjuda in till kalas

 
 
Igår bjöd vi in till kalas. För att fira mig och Martin. Martin bjöd på sin paradrätt; lasagne. Så gott! Till efterrätt blev det fruktsallad med en fruktigelkott som jag, Elias och
Thea hade gjort. En jättemysig kväll=)
 

Idag är jag hemma och sjukskriven. Min foglossning gör sig som vanligt numera tillkänna och jag får helt enkelt lyssna på det. Det känns konstigt att jag har fått order om att bara vara hemma och ta det lugnt. Vila upp mig. Jag har lite svårt för det måste jag säga. Jag har redan hunnit tänka flera gånger nu på förmiddagen; jaha, vad behövs göras idag. Jag kan ju passa på att tvätta, plocka ur diskmaskinen osv osv. Men nej. Det är där jag måste stoppa mig själv lite. Kanske vänjer jag mig. Kanske inte. Hur som helst så säger ju kroppen till när jag ska vila ialla fall. 
 
 
 
 
 

Tröttdjur och dagg


Morgondaggen.
 

 

 

Här hemma råder det sovmorgon. Ingen orkar kliva upp. Jag var tvungen. Ryggen orkade inte ligga längre (?). Så nu har jag satt på Adele på hög volym. Kokat kaffe och knaprar på mina knäckemackor med krämig ost på. 
En ganska så bra morgon ändå!
 
 
 
 
 

Ny bildmapp-Höst 2012

 
September välkommen. En av mina absoluta favoritmånader är här. Bilderna visar lite av vad denna månader för med sig. Jag har länge länge drömt om doften av äppelpaj med kanel, chaithe med kardemumma, varma soliga höstdagar som ger den perfekta tempraturen, doften av böta löv.
 
 
 
 

RSS 2.0