Gott nytt år kära ni!!

'först en liten utmaning som jag fick av Malin:


Vad gjorde du 2010 som du aldrig gjort förut?
Köpte vårat hus!
Dog någon i din närhet?
Ja tyvärr gick Martins fina mormor bort nu i slutet av året.
Vilka länder besökte du?
Sverige, Skåne och Danmark=)
Vilket datum från 2010 kommer du minnas, och varför?
Det blir den 15:e mars då jag och Martin fick nyckeln till huset och började direkt
med riva väggar och ha oss.
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2010?
Hmm. Tror det får bli Universal Child med Annie Lennox och Like a prayer med Jay Smith.
Blev du kär under 2010?
Om möjligt ännu kärare i min fina Martin. Men även utvecklades en STOR kärlek till en liten hårboll vid namn Puzzel=)
Vad gjorde du på din födelsedag?
Hade några vänner här samt en massa kattungeköpare som tog upp all tid så jag knappt hann fika!
Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Mer tid. Vill göra för mycket. Tiden har tyvärr inte räckt till.
Hur höll du dig från att bli galen?
Jag höll mig inte, jag blev /är galen.
Vem var den bästa nya personen du träffade?
Emil<3
Kram till er!

Julen kom och julen gick!

Den största helgen på året är nu över. Och det blev ju bra till slut!
Efter många om och men så erbjöd sig min älskade Martin att göra mig sällskap upp till min familj. Dels då för att jag skulle slippa köra själv i jultrafiken.
Klart att jag blev superglad och lycklig och detta var våran första jul tillsammans<3
Mammas utsikt.
På julafton var vi hemma hos mamma. Vi fikade, åt massa mat, fikade och fikade=) Efter denna helg är det seriöst hårda nya tag med matintaget. Det va en lugn och skön julafton och det var skoj att både Martin och min syster kille Nicklas oxå var med.
På juldagen tog vi det luuugnt på förmiddagen. Åt en lång frukost, läste tidning och myste. Sen på eftermiddagen begav vi oss in  mot Trosa för en liten dejt med Sara och Alexandra. Det blev en snabb uppdatering av varandras liv över en kopp kaffe hos Saras föräldrar. Så kul att jag hann med att träffa tjejerna. Saknar er!
Efter det blev det prommis i Trosa. Där är så fint  nu till julen!
Trosa.
På kvällen bjöd syster på middag hemma hos henne. Jo minsann, lilloppan har även hon gått och blivit vuxen och bjöd på supergod mat och fika! Hon har ett sånt mysigt litet hus!
Diesel. Malins lilla misse, jag var nära på att sno honom med mig. Men
där satte mannen i huset ner foten=) Han va ju såå söt!


Måste visa mammas nya hus!(Stuga) Jag blev helt förälskad i detta ställe. Hon har inte flyttat in än, men ska göra det i slutet på januari. Dem har renoverat hela nedervåningen till henne. Allt i gammal stil. Vitt och ljust. Öppen spis eller braskamin i varje rum=)
Åh jag kan verkligen se hus vi kommer njuta av våran sommarsemester här hos mamma. Massor av gamla äppelträd som man kan fästa en hängmatta i. Och inte allt långt ifrån havet! En riktig idyll som jag verkligen unnar mamma!


Denna pjäs har hon i sovrummet=)

Igår åkte jag och syster in en snabbis på rean i Nyköping! Efter det åkte vi till farmor och farfar och fick världens godaste hjortgryta. Så himla gott! Farmor hon kan hon!
Jag tackar min fina familj för en supermysig jul! Nu är den över och vi blickar framåt. Mot nyår!
På torsdag kommer kära vänner i form av Anna och Alexander, sen på nyårsaftonen är vi ett litet gäng som ska vara här hemma hos oss och njuta av varandras sällskap, god mat, gott vin och spel osv. Lugnt och mysigt!
Hoppas ni har haft en bra jul och jag önskar er en riktigt god fortsättning!



Snart jul..

Ja julen är snart här. Det har gått fort nu sista veckan. Det har varit jättemycket att göra på jobbet, som det är varje år vid jul.  Det är himla skoj. Alla är så trevliga och glada och på bra humör!
Själv känns det lite halv veligt just nu. Det här med vädret har ställt till det för mig. Dem pratar om ett oväder som ska braka in här över Skåne nu i natt och imorgon. Sedan pratar dem om hård blåst på julafton. Detta har ju gjort att oron om att jag inte kan ta bilen upp till min familj julaftonsmorgon har ökat. Kanske jag inte kan åka?!
Pratade med mamma och hon känner ju lite lastbilschaffisar och det var en gubbe som skulle åka från Malmö imorgon kväll upp till sthlm. Det är ju perfekt.
Men...
Då missar jag lilljulafton med Martin.
Åh. Varför ska det vara 50 mil mellan oss. Mig och min familj.
Jag har is i magen och väntar ut väderprognoserna till imorgon kväll. Redan ikväll tyckte jag att det såg ut att inte bli så dåligt som det från början gjorde.
Jag saknar min familj mycket nu..och detta gör inte saken bättre. Snällla jultomten, jag önskar mig en lilljul med Martin och hans familj och ett bra väder hela julhelgen så jag kan åka och fira jul med min familj..snälla snälla snälla!
Jag köpte en julklapp till mig själv!







Ta hand om er!




Julgodis

Precis som man förlorat hoppet på att den där julkänslan skulle infinna sig var det igår dags för att göra julgodis.
Som är en stadig tradition sedan 23 år tillbaka i Martins familj.
Julmusik, luciatåg (överraskning!) och en massa julgodisbak fyller köket tillsammams med oss ivriga och smått tokiga godisbakare. Och får man inte julkänsla då, så är det nog hopplöst;)
Väääärldens finaste luciatåg!



Tomtenissen Emil skippade att ta ton, han mös med morbror istället.


Mums!



Är så tacksam för Martins familj. Tänk att jag hade en sån tur att först hitta min drömprins och sedan visar det sig att han familj är toppen oxå! Dubbel lycka=)
Tack för en mysig kväll!!
"Hellre ful och god än snygg och äcklig"
Idag är det mys-söndag/städsöndag/vara-med-vänner-söndag! Tror ni vi får ihop det?! Jodå. Nu har jag myst hela förmiddagen. Snart ska jag ta tag i sista städet inför julveckan(!) sedan ska vi ta bilen och brumma in till Helsingborg och äta och mysa med Caroline & Calle! Vi skulle egentligen åkt till Tivoli idag, men planenerna blev ändrade. Men jag tror detta blir en toppenmysig 4:e advent ändå.
Mysig sista advent på er <3

Tips!

Åh jag måste tipsa om en nya favvoblogg!
En superhärlig tjej som riktigt har fastnat hos mig! Detta är en tjej med en härlig inställning till livet. Hon känns för mig som en väldigt klok ung kvinna med väldigt klara värderingar. Med en superhärlig kreativitet kring hemmet och allt som har med pyssel att göra!
Kolla in!
UnderbaraClara.nu

Lusselelle

...11 nätter före jul! Det börjar närma sig doppardagen!
Julkänslan har kommit och gått under december månad. Idag fick man tillbaka den lite
då jag va och titta på barnen på dagis som sjöng.
Mysigt med dessa små tomtar, lucior och pepparkaksgubbar!
I helgen var min söta systeryster här med hennes Nicklas! Så mysigt att få ha dem här hemma och rå om dem lite=) Puzzel blev så glad när han fick träffa dem! Ja vi med såklart!
På lördagen hade vi vår årliga senap/snappskväll! Lika mysigt som alltid och det var
kul att Malin och Nicklas fick vara med och uppleva det oxå=)
Men tänk så snabbt en helg går! Svisch, så är den förbi! Men nu dröjer det inte länge innan jag träffar familjen igen! Jag kommer åka upp på julaftonsmorgon i vanlig ordning. Men detta året får jag sällskap i bilen i form av Caroline och Engla, så mysigt vi kommer ha det! Tur man inte är den ända "norrlänningen" som hittat kärleken i Skåne;)
Sen är det dags för nyår. Ja det är ju inte lika så fullt planerat som jul, men det finns lite planer och jag har en känsla som säger att det kommer bli ett fantastiskt nyår;)
Och jag framför allt en känsla som säger att år 2011 kommer bli ett toppenår! Det är magkänslan som säger mig det. Härligt att känna så faktiskt!
Vid nyår brukar jag ofta vara sån som går tillbaka det gångna året och har en del eftertanke kring det hela. Men i detta nu känns det mer lockande att blicka framåt. Mot nya tider.
Sätta lite mål framåt i tiden.
Drömma lite=)
Nu ska jag fylla på min lilla kaffekopp jag har här bredvid mig. Inte varje dag man hinner hem och ta en kaffe innan det är dags att fixa maten=)
Glad Lucia!

Vänner

Min helg i Göteborg va kanon. Lugn och skön.
Vi mös hela helgen och på lördagen gick vi på Lisebergsjulmarknad. Det var otroligt mycket folk så man kan kom knappt fram till stånden, men man fick ju lite julkännsla i allafall=)
Tänk vad skulle man göra utan sina vänner? Dem är mina bästa stötepelare här i livet. Dem lyssnar. Skrattar. Gråter. inspirerar osv. Man får vara sig själv i alla lägen. Tack mina fina tjejer för jag har den äran att få ha just er som vänner!
När jag skulle åka hem på söndagen var det mindre roligt vill jag säga. Det hade nog snöat i ett dygn minst och det var riktigt moddigt på vägarna. Det vara bara att krypköra och hålla fokus på vägen. Det gick, även om det var lite läskigt.
Nu går veckorna fort till jul! 2 veckor kvar. I helgen kommer min syster hit och det ska bli så mysigt! Inte heller att glömma är att vi ska ska göra julsnapps och julsensap med Martins familj som vi gör varje år!
Ha en bra onsdag!

RSS 2.0